Saznaj

Top destinacije u Americi sa letovima iz Beograda

njujork-prolece-park

Turističke ture iz Beograda za Sjedinjene Američke Države poslednjih godina postaju sve popularnije. S obzirom na to da iz Beograda postoje jeftini letovi do mnogih destinacija u Americi, mnogi putnici biraju ovu vrstu putovanja. Amerika je poznata po svojoj raznolikosti, od prelepih plaža na Floridi do nacionalnih parkova na zapadu zemlje, a ova zemlja se može posetiti tokom cele godine.

Sjedinjene Države imaju toliko različitih atrakcija, da ne postoji osoba koja neće moći da pronađe nešto za sebe. Sjedinjene Američke Države su ogromna zemlja, pa je važno pronaći mesto koje odgovara vašim interesima i budžetu. I dok su avionske karte uvek bile glavna stavka u putovanjima, danas, više nego ikada pre, možete pronaći mnogo jeftinijih letova za posetioce iz Beograda.

Čikago – prestonica srpske dijaspore

Jedna od najpopularnijih destinacija za posetiti sa direktnim letom iz Beograda je Čikago, grad poznat po svom arhitektonskom nasleđu, muzejima i restoranima. Ovaj grad važi za prestonicu srpske dijaspore jer u njemu živi oko 300.000 srba. Avionska karta Beograd Čikago je nekada predstavljala veliki problem za mnoge koji su želeli da posete prestonicu Ilinoisa. Danas to više nije problem jer je cena avionskih karata učinila ovaj grad dostupan svima.

Sam grad nudi veliku količinu zabave i kulturnih dešavanja za turiste svih uzrasta. Nalazi se na obali jezera Mičigen, a njegova arhitektura je izuzetna. Kada je najbolje vreme da posetite Čikago? Preporučljivo je posetiti ovaj grad tokom leta ili jeseni kada se održavaju brojni festivali, a u gradu možete uživati na otvorenim trgovima, festivalima hrane i umetnosti, kao i mnogim drugim kulturnim događajima. Čikago je takođe poznat po velikom Milenijum parku, gde možete uživati u pikniku, vožnji bicikla i šetnji. Za one koji su zainteresovani za istoriju, tu je Muzej nauke i industrije, koji je jedan od najvećih muzeja nauke u svetu. Svakako da je cena avionske karte Beograd Čikago, učinila ovu destinaciju pristupačnom.

Njujork, grad koji nikad ne spava

Njujork je najveći grad u Americi i jedan od najvećih gradova u svetu. Često nalazi na listama najpopularnijih gradova velikog broja turista. Ovaj grad je poznat po svojoj kulturnoj sceni i znamenitostima kao što su Central park, Tajms skver i Empajer stejt bilding. Central park je glavna atrakcija u gradu, okružen neboderima, sa svojim jezerom, zelenim površinama i fontanama, predstavlja oazu mira za mnoge Njujorčane ali i turiste koji žele da dožive pravi Njujork. Za ljubitelje umetnosti tu su mnogi muzeji, među kojima je najpoznatiji svakako Metropoliten, koji sadrže umetnička dela iz celog sveta. Ljubitelji sporta još uvek pamte neverovatne partije Patrika Juinga i Dikembea Mutomba u dresu Njujork Niksa.

Kada posetiti Njujork? Najbolje vreme za posetu ovom gradu je proleće ili jesen, kada su temperature prijatne i možete iskoristiti brojne kulturne događaje koje ovaj grad nudi. Nekoliko aviokompanija ima direktne letove iz Beograda za Njujork, što je učinilo ovaj grad dostupnim i turistima iz Srbije i regiona.

Los Anđeles, grad filmske industrije

Los Anđeles je još jedan grad u Sjedinjenim Državama koji se često pojavljuje na listama najpopularnijih gradova za posetu. Ovaj grad nudi mnoge atrakcije poput Holivuda, bulevara Santa Monika i nadaleko poznat Beverli Hils. Los Anđeles je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni, uključujući muzeje i umetničke galerije.

Kada je pravo vreme da posetite Los Anđeles? Preporučuje se da posetite ovaj grad tokom proleća ili jeseni kada su prijatne temperature i možete iskoristiti brojne kulturne događaje koje ovaj grad nudi.

Pored ovih destinacija, postoje mnoge druge koje možete posetiti tokom svog putovanja u Ameriku. Ali, osim odabira prave destinacije, važno je i pronaći jeftin smeštaj i hranu tokom putovanja. Kada je u pitanju hrana, pokušajte da izbegavate restorane u turističkim sredinama, jer su obično skupi. Umesto toga, potražite lokalne restorane i kioske sa hranom, koji obično nude ukusnu hranu po razumnim cenama.

Putovanje u Ameriku može biti izuzetno uzbudljivo i fascinantno iskustvo. Uz odgovarajuću destinaciju i planiranje, možete uživati u svim čarima koje ovaj divni kontinent može da ponudi, a da pritom ne potrošite previše novca.

Related Posts

porodica-proslava-rodjendana

Predlozi rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete

Šta pokloniti detetu koje ima sve? Ako ste pozvani na dečiji rođendan ovih dana, znamo koliki izazov može biti biranje adekvatnog poklona. Želite da obradujete dete, a istovremeno…

ciscenje-kuce_r2_c2

Prednosti profesionalnog čišćenja kuće

Da li ste se ikada zapitali zašto su profesionalni čistači tako zauzeti? To je zato što rade posao koji njihovim klijentima štedi vreme, energiju i novac. Ako razmislite…

testera za drvo

Razlike između motorne i ručne testere za drva

Od velikog izbora testera za drva, potrebno je znati za koji tip drveta je određena testera namenjena. To je važno, kako biste znali koja od njih bi se…

frižider-kuhinja

Kako da odaberete pravi frižider za vašu novu kuhinju

Frižider je verovatno jedan od kuhinjskih uređaja koje ćete najviše koristiti. Međutim, iako je njegova osnovna funkcija da spreči da se hrana pokvari, on takođe danas predstavlja i…

perionica-pranje-automobila

Dubinsko pranje automobila – Sve što ste hteli da znate, od A do Š

Automobili su u današnjem svetu jedna od osnovnih stvari na koje se savremeni čovek oslanja u velikoj meri. Svet bez automobila bio bi gotovo nezamisliv. Jedni koriste automobile…

wc solja

Koliko košta najbolja wc šolja – cena kao pokazatelj kvaliteta i trajnosti

Sanitarija koja je neizostavan deo svakog toaleta i kupatila, kao i bez koje je nezamislivo opremanje ove prostorije u poslovnom ili privatnom ambijentu, jeste wc šolja. Cena odabranog…