Saznaj

Top destinacije u Americi sa letovima iz Beograda

njujork-prolece-park

Turističke ture iz Beograda za Sjedinjene Američke Države poslednjih godina postaju sve popularnije. S obzirom na to da iz Beograda postoje jeftini letovi do mnogih destinacija u Americi, mnogi putnici biraju ovu vrstu putovanja. Amerika je poznata po svojoj raznolikosti, od prelepih plaža na Floridi do nacionalnih parkova na zapadu zemlje, a ova zemlja se može posetiti tokom cele godine.

Sjedinjene Države imaju toliko različitih atrakcija, da ne postoji osoba koja neće moći da pronađe nešto za sebe. Sjedinjene Američke Države su ogromna zemlja, pa je važno pronaći mesto koje odgovara vašim interesima i budžetu. I dok su avionske karte uvek bile glavna stavka u putovanjima, danas, više nego ikada pre, možete pronaći mnogo jeftinijih letova za posetioce iz Beograda.

Čikago – prestonica srpske dijaspore

Jedna od najpopularnijih destinacija za posetiti sa direktnim letom iz Beograda je Čikago, grad poznat po svom arhitektonskom nasleđu, muzejima i restoranima. Ovaj grad važi za prestonicu srpske dijaspore jer u njemu živi oko 300.000 srba. Avionska karta Beograd Čikago je nekada predstavljala veliki problem za mnoge koji su želeli da posete prestonicu Ilinoisa. Danas to više nije problem jer je cena avionskih karata učinila ovaj grad dostupan svima.

Sam grad nudi veliku količinu zabave i kulturnih dešavanja za turiste svih uzrasta. Nalazi se na obali jezera Mičigen, a njegova arhitektura je izuzetna. Kada je najbolje vreme da posetite Čikago? Preporučljivo je posetiti ovaj grad tokom leta ili jeseni kada se održavaju brojni festivali, a u gradu možete uživati na otvorenim trgovima, festivalima hrane i umetnosti, kao i mnogim drugim kulturnim događajima. Čikago je takođe poznat po velikom Milenijum parku, gde možete uživati u pikniku, vožnji bicikla i šetnji. Za one koji su zainteresovani za istoriju, tu je Muzej nauke i industrije, koji je jedan od najvećih muzeja nauke u svetu. Svakako da je cena avionske karte Beograd Čikago, učinila ovu destinaciju pristupačnom.

Njujork, grad koji nikad ne spava

Njujork je najveći grad u Americi i jedan od najvećih gradova u svetu. Često nalazi na listama najpopularnijih gradova velikog broja turista. Ovaj grad je poznat po svojoj kulturnoj sceni i znamenitostima kao što su Central park, Tajms skver i Empajer stejt bilding. Central park je glavna atrakcija u gradu, okružen neboderima, sa svojim jezerom, zelenim površinama i fontanama, predstavlja oazu mira za mnoge Njujorčane ali i turiste koji žele da dožive pravi Njujork. Za ljubitelje umetnosti tu su mnogi muzeji, među kojima je najpoznatiji svakako Metropoliten, koji sadrže umetnička dela iz celog sveta. Ljubitelji sporta još uvek pamte neverovatne partije Patrika Juinga i Dikembea Mutomba u dresu Njujork Niksa.

Kada posetiti Njujork? Najbolje vreme za posetu ovom gradu je proleće ili jesen, kada su temperature prijatne i možete iskoristiti brojne kulturne događaje koje ovaj grad nudi. Nekoliko aviokompanija ima direktne letove iz Beograda za Njujork, što je učinilo ovaj grad dostupnim i turistima iz Srbije i regiona.

Los Anđeles, grad filmske industrije

Los Anđeles je još jedan grad u Sjedinjenim Državama koji se često pojavljuje na listama najpopularnijih gradova za posetu. Ovaj grad nudi mnoge atrakcije poput Holivuda, bulevara Santa Monika i nadaleko poznat Beverli Hils. Los Anđeles je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni, uključujući muzeje i umetničke galerije.

Kada je pravo vreme da posetite Los Anđeles? Preporučuje se da posetite ovaj grad tokom proleća ili jeseni kada su prijatne temperature i možete iskoristiti brojne kulturne događaje koje ovaj grad nudi.

Pored ovih destinacija, postoje mnoge druge koje možete posetiti tokom svog putovanja u Ameriku. Ali, osim odabira prave destinacije, važno je i pronaći jeftin smeštaj i hranu tokom putovanja. Kada je u pitanju hrana, pokušajte da izbegavate restorane u turističkim sredinama, jer su obično skupi. Umesto toga, potražite lokalne restorane i kioske sa hranom, koji obično nude ukusnu hranu po razumnim cenama.

Putovanje u Ameriku može biti izuzetno uzbudljivo i fascinantno iskustvo. Uz odgovarajuću destinaciju i planiranje, možete uživati u svim čarima koje ovaj divni kontinent može da ponudi, a da pritom ne potrošite previše novca.

Related Posts

laptop-analitika

Budžet za SEO optimizaciju: Kako odrediti pravi budžet za saradnju sa SEO agencijom

U ovom članku ćemo istražiti temu budžeta za SEO optimizaciju, fokusirajući se na važnost određivanja pravog budžeta za saradnju sa SEO agencijom. Budžetiranje je ključni korak u uspešnoj…

ugradnja-inverter-klima-uredjaja

Pravilna ugradnja inverter klima: Ključni koraci za optimalno funkcionisanje

Da biste osigurali optimalno funkcionisanje i dugoročnu efikasnost vašeg inverter klima uređaja, ključan je korak pravilna ugradnja. U ovom članku ćemo vam otkriti nekoliko ključnih koraka koje trebate…

Trimeri za bradu

Trimeri za bradu – kako odabrati kvalitet u bogatoj ponudi na tržištu?

Veliki broj muškaraca prosto obožava da nosi bradu, kao znak zrelosti, prepoznatljivosti, ili element koji daje dozu ozbiljnosti ili „dodaje“ neku godinu. Da bi bila zaštitni znak jačeg…

Probiotik za decu

Zašto je bitno odabrati adekvatan probiotik za decu?

Zdravlje dece neophodno je kontinuirano pratiti, proveravati, ali i delovati preventivno posebno ukoliko se planira putovanje. Kako je sezona odmora i letovanja u toku, odlazak na omiljene i…

Grohe slavine

Koje slavine su najbolje za sudoperu i praktičnost kuhinje?

Prostor kuhinje treba da bude skladno uređen i da obezbedi jednostavno i efikasno korišćenje ambijenta u kojem se stvaraju najlepši ukusi obroka i poslastica. Da bi to bilo…

porodica-proslava-rodjendana

Predlozi rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete

Šta pokloniti detetu koje ima sve? Ako ste pozvani na dečiji rođendan ovih dana, znamo koliki izazov može biti biranje adekvatnog poklona. Želite da obradujete dete, a istovremeno…