Lifestyle

Šporeti i frižideri kao važni elementi dizajna kuhinjskog ambijenta

Šporeti

Svaki ambijent privatne ili poslovne namene ima opremljenu kuhinju, trpezariju ili menzu za ishranu vlasnika, članova porodice, zaposlenih ili drugih korisnika. Da bi enterijer bio koristan i istovremeno moderan, poželjno je bar osluškivati svetske i domaće trendove u dizajniranju, kao i posavetovati se sa stručnjakom u ovoj oblasti.

U svakoj kuhinji sigurno se nalaze frižideri i šporeti, zatim radna površina, sudopera sa slavinom, a danas sve češće i mašina za pranje sudova, mikrotalasna pećnica i mnogi mali kućni aparati. Posebna pažnja posvećuje se prilikom odabira bele tehnike i uređaja koji zahtevaju izdvajanje značajnije sume novca, i koriste se dugi niz godina, čak i decenijama.

Bela tehnika kao važan element opremanja kuhinje

Opremanje kuhinje zahteva blagovremeno razmišljanje o potrebnoj beloj tehnici, odnosno šporetu, frižideru, mašini za pranje sudova i malim kućnim aparatima. U skladu sa kvadraturom prostorije, usklađuje se bela tehnika širine 40 ili 60 centimetara, kao i visine koja će odgovarati radnoj površini, kao i kuhinjskim elementima. Posebno su popularni ugradni elementi, od ravne ploče i rerne, preko frižidera, mikrotalasne pećnice i mašine za pranje sudova, kada su gotovo potpuno nevidljivi, odnosno skriveni iza vratanaca kuhinjskih elemenata.

Takve kuhinje danas se izrađuju po meri, jer najbolje odgovaraju raspoloživoj kvadraturi, a i svi kuhinjski elementi, bela tehnika i uređaji imaju dizajn u jednoj ravni i izgledaju savršeno. Posebno je značajno voditi računa o karakteristikama koje imaju šporeti i frižideri prilikom opremanja kuhinje danas.

Kako da bude odabran kvalitetan i praktičan šporet za domaćinstvo?

Šporeti su veoma bitan tip bele tehnike, koji se najčešće postavljaju u kuhinji radi pripreme najlepših poslastica, specijaliteta, ukusa i niza aroma. Danas su izuzetno popularni modeli koji imaju ravnu ploču, odnosno 2 ili  4 ringle, dok se mehanizmom njihovog paralelnog uključivanja dobija i veća površina za zagrevanje sudova značajnijeg kapaciteta kuvanja.

Inovativna tehnologija na kojoj se zasnivaju današnji šporeti ima nekoliko tipova dimenzija, zahvaljujući kojima se sjajno „uklapaju“ i u kuhinje minijaturne kvadrature. Takođe, važno je pomenuti energetsku efikasnost, zahvaljujući kojoj šporeti sa indukcionim pločama štede potrošenu struju i daju minimalne iznose na mesečnim računima.

Koji je odgovarajući frižider za opremanje moderne kuhinje?

Frižideri su takođe neizostavan element kuhinje, pa je važno pronaći odgovarajući model za svoje potrebe, kako u pogledu dimenzija, tako i sa aspekta kapaciteta i efikasnosti upotrebe. Izuzetno su popularni kombinovani modeli koji u jednom delu imaju bar 3 police za čuvanje hrane i namirnica, a u donjem ili gornjem delu zamrzivač sa 2 ili 3 prostrane fioke.

U zavisnosti od raspoloživog prostora, biraju se i frižideri sa digitalnim mehanizmima i profesionalnim podešavanjima parametara, kao dvokrilni i značajno gabaritniji modeli. U manjim kuhinjama predlažu se frižideri koji nemaju zamrzivač dodatno, i manju visinu za jednostavnije uklapanje u kuhinjske elemente.

Ambijent kuhinje u modernom vremenu prostor je koji pleni vanvremenskim dizajnom, efektnim stilom i rasvetom u kombinaciji sa kvalitetnom belom tehnikom, uređajima i kuhinjskim elementima. U pogledu značaja, kada se biraju frižideri i šporeti važno je razmotriti dostupnu ponudu na domaćem tržištu i odabrati tipove i modele koji su kompaktnog dizajna, jednostavnog instaliranja i energetski efikasnih parametara.

Related Posts

svadbena-ceremonija-na-otvorenom

Bezbednost i bezbrižnost: Kako osigurati dobru atmosferu i izbeći neprijatne situacije na velikoj svadbi

Pronalaženje savršene ravnoteže između bezbednosti i bezbrižnosti na svadbi može biti izazov. Planiranje venčanja je doba uzbuđenja i maštanja za buduće mladence, a savršen restoran za veliku svadbu…

inspiracija1

Iskoristite vikend za beg u prirodu – Uživanje u Fruškoj gori sa porodicom i prijateljima

U srcu severa Srbije, očaravajući planinski lanac Fruška gora mami putnike svojom kombinacijom prirodne lepote, kulturne baštine i tišine. Ovo slikovito odredište nudi savršen vikend odmor za one…

najbolje svirke u Beogradu

Gde su ovog leta najbolje svirke u Beogradu?

Ukoliko tragate za dobrim provodom ili ste od onih koji bi da uživaju u laganim tonovima u nekom baru, put će vas sigurno odvesti do nekog od ovog…

Cybex kolica

Cybex kolica za bebe – pravi izbor za sve nove roditelje

Iako je nemačka kompanija Cybex na tržištu tek od 2005. godine, ona je odavno obezbedila svoje mesto na veoma konkurentnom tržištu prevoza dece. Cybex  kolica su jedna stvar…

mladi-bracni-par

Kako razmišljaju mladi bračni parovi danas: Da li živeti u zajednici ili kupiti sopstvenu nekretninu?

Svaki mladi bračni par teži da zajednički život otpočne u sopstvenom prostoru gde će imati svu potrebnu privatnost i kreirati ga po svom ukusu i željama. Realnost je…

muskarac-prica-na-telefon

Nezadovoljstvo na poslu: Kada je pravo vreme za napuštanje trenutnog zaposlenja

https://www.rawpixel.com/image/388502/man-talking-phone Česte promene radnog mesta više nisu neuobičajena pojava. Vreme kada su zaposleni dočekivali penziju u prvoj ili drugoj kompaniji koja ih je zaposlila je odavno prošlo. Moderan…