Saznaj

Razlike između motorne i ručne testere za drva

testera za drvo

Od velikog izbora testera za drva, potrebno je znati za koji tip drveta je određena testera namenjena. To je važno, kako biste znali koja od njih bi se mogla najefikasnije koristiti u poslu. Mnogo je različitih modela testera za drva, sa velikom brojem karakteristika. Svaka od njih ima svoju svrhu.

Veliki broj testera za drva ima višenamenski karakter, a neke od njih su specifične samo za određeni posao. Pored toga, tu su motorne i ručne testere za drva. Kako onda suziti izbor i izabrati pravu testeru za drva, kojom biste obavili posao bez problema?

Motorne testere se, osim načina primene, i vizuelno razlikuju od ručnih testera za drva. Mogu se upotrebljavati zajedno u poslovima sečenja i obrade drveta, stvarajući odličan efekat.

Ručna testera je pogodna za sečenje manjih komada drva. Koristi se na mestima gde se motorna testera ne može koristiti. Ručne testere su manje, jeftinije, lakše za korišćenje i održavanje i stvaraju manje buke od motornih testera za drva.

Neke od njih imaju mogućnost sklapanja. Možete ih lako odložiti gde god želite i nositi kuda god da krenete. I pored toga što su manje i laganije od motornih testera, ručne testere imaju veliku snagu i izdržljivost. Ne zahtevaju poseban tretman, jer njihov rad pokrećete sopstvenom snagom. Jedino je potrebno da se redovno očiste i naoštre.

Motorne testere su dosta teže i veće od ručnih testera. Koriste se za obavljanje većih poslova. Efikasne su za sečenje velikih komada drveta, a pomažu i prilikom obaranja drveća. Ove testere su teže za odlaganje i transport, zbog svojih velikih dimenzija i težina. Pokreće ih motorna snaga, tako da je potrebno da za njihov rad obezbedite struju ili gas.

U kojim slučajevima je bolje koristiti ručnu testeru za drva?

Pošto je ručna testera za drva lagana, nećete osećati umor dok njome sečete drvo. Možete se pouzdati u ručnu testeru za detaljnije poslove, kada treba da isečete manji broj drveća ili sitnije komade. Takođe, efikasnija je za upotrebu u tesnom prostoru ili prostoru u kojem ne sme da se proizvodi buka.

Pošto je za motorne testere nužno veće i detaljnije održavanje, ručne testere možete koristiti koliko god i kako god želite. Ne treba da brinete o njihovom zaustavljanju, usled nedostatka goriva.

Prilikom korišćenja, samostalno rukujete ovom testerom i manja je mogućnost da izbubite kontrolu i povredite se. Zbog manjih dimenzija, mogu se lako i bezbedno spakovati. Sve to ih čini bezbednijim alatom, u donosu na motorne testere.

U kojim slučajevima je bolje koristiti motornu testeru za drva?

Motornom testerom za drva ćete brže završiti posao. Brzo se pokreću i imaju veću snagu, tako da su naročito značajne kada je potrebno iseći više komada drveta.

Motorne testere se mogu koristiti za više različitih poslova, tako da ih je dobro imati pri ruci. Osim drveta, mogu iseći i druge materijale, poput plastike ili metala.

Da bi vas motorna testera za drvo dobro služila u obavljanju većih poslova, potrebno je da uvek bude spremna za upotrebu. Morate je napuniti strujom ili gasom, u zavisnosti od toga da li koristite električnu ili gasnu motornu testeru.

Za koji god tip testere za drvo da se odlučite, morate paziti na svoju bezbednost prilikom njenog korišćenja. Uvek pronađite sigurno mesto, na koje ćete odložiti ovaj alat, tako da ne može pasti ili povrediti nekoga. Osigurajte prostor neposredno pre početka rada. Koristite zaštitnu odeću i obuću, koja će vas zaštititi od potencijalnih povreda. Znajte da višak sigurnosti nikad nije naodmet.

Related Posts

frižider-kuhinja

Kako da odaberete pravi frižider za vašu novu kuhinju

Frižider je verovatno jedan od kuhinjskih uređaja koje ćete najviše koristiti. Međutim, iako je njegova osnovna funkcija da spreči da se hrana pokvari, on takođe danas predstavlja i…

perionica-pranje-automobila

Dubinsko pranje automobila – Sve što ste hteli da znate, od A do Š

Automobili su u današnjem svetu jedna od osnovnih stvari na koje se savremeni čovek oslanja u velikoj meri. Svet bez automobila bio bi gotovo nezamisliv. Jedni koriste automobile…

wc solja

Koliko košta najbolja wc šolja – cena kao pokazatelj kvaliteta i trajnosti

Sanitarija koja je neizostavan deo svakog toaleta i kupatila, kao i bez koje je nezamislivo opremanje ove prostorije u poslovnom ili privatnom ambijentu, jeste wc šolja. Cena odabranog…

lepak za keramiku

Kako odabrati adekvatan lepak za keramiku?

Kao i svi proizvodi i materijali koji se nalaze u širokoj prodaju iz ovog spektra, pa tako i lepak za keramiku, ima mnoštvo proizvođača i ponuđača na tržištu….

kancelarijski-sto-ciscenje

Kada se radi dezinsekcija poslovnog prostora

Svojevrsno delotvorno suzbijanje, uništavanje kao i uklanjanje svih vrsta insekata u nekoj poslovnoj prostoriji jeste dezinsekcija. To je izuzetno bitno za jednu kompaniju jer će na taj način…