Saznaj

Predlozi rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete

porodica-proslava-rodjendana

Šta pokloniti detetu koje ima sve? Ako ste pozvani na dečiji rođendan ovih dana, znamo koliki izazov može biti biranje adekvatnog poklona. Želite da obradujete dete, a istovremeno ne želite da zatrpavate ni njega ni roditelje nepotrebnim stvarima.

Kako biste bili sigurni da će poklon biti zapažen i cenjen, neophodno je razmotriti uzrast deteta, njegova interesovanja i hobije, kao i da li postoji nešto što mu je posebno potrebno ili što bi ga posebno obradovalo. Takođe, uvek možete birati igračke koje su popularne među decom u tom uzrastu, a koje možda nisu deo detetovog asortimana. Da bismo vam olakšali, napravili smo spisak sjajnih predloga rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete, a i roditelje.

Kreativni set za pravljenje nakita

Svaka devojčica voli da se igra sa perlicama i ukrasima, a ovaj set omogućava deci da stvore svoje sopstvene unikatne komade. Osim što će se deca zabaviti praveći nakit, oni će, takođe, razvijati svoju kreativnost i finu motoriku.

Društvena igra

Društvene igre ponovo doživljavaju neverovatnu popularnost, pa bilo da je u pitanju Monopol, Jenga ili neka druga, deca će se definitivno dobro provesti igrajući se sa svojim prijateljima. Društvene igre razvijaju timski rad i saradnju, a ujedno su i odličan način da mališani provedu vreme daleko od ekrana.

Garderoba

Neki će reći da je garderoba obično poklon za roditelje, a ne za decu, međutim moderni klinci itekako vole lepo da se oblače, posebno ako su devojčice u pitanju. Pronađite zanimljive majice za devojčice domaćih proizvođača, helanke, haljinice, trenerke. To je uvek praktičan poklon za koji znate da će ga slavljenik iskoristiti na pravi način.

Lego set

Svako dete voli da gradi, a Lego setovi su savršeni za to. Mališani su u stanju da satima slažu kockice i stvaraju svoje sopstvene kreacije. Osim toga, Lego setovi su sjajni u razvijanju dečije mašte i kreativnosti.

Teleskop

Ako slavljenik voli da posmatra zvezde i planete i ima interesovanja za nebeska tela, teleskop bi mogao biti idealan poklon za njega. Moguće je pronaći pristupačne modele koji su jednostavni za upotrebu, a koji će pomoći detetu da istražuje kosmos i sve njegove misterije.

decak-slavi-rodjendan

Majstorski set

Nije svaki mališan sklon tome da se igra sa lutkama i akcionim figurama, ali to ne znači da nisu zainteresovani za igračke. Majstorski setovi su odličan način da se deca zabave, a da istovremeno nauče nešto novo. Možete da izaberete set za pravljenje nakita, set za pravljenje automobila, set za pravljenje kućice za ptice ili bilo šta drugo što su detetova interesovanja. Ovo će ih podstaći da budu kreativni i da razvijaju svoje veštine.

Iskustvo

Poklon ne mora uvek biti materijalne prirode, posebno kada su deca u pitanju, koja prema tome još uvek nemaju razvijen odnos. Poklanjanje iskustva je nešto što će uvek pamtiti i setiti se ko mu je to omogućio. To može biti odlazak na izlet, vožnja triciklom, odlazak na interaktivnu izložbu, neku sportsku aktivnost, kurs crtanja, školicu jahanja. Izbor je neograničen, samo se pozabavite detetovim afinitetima.

Knjiga

Bilo da je u pitanju avanturistička priča ili knjiga sa ilustracijama, knjige su uvek dobar izbor za poklon. Čitanje razvija dečiju pažnju i koncentraciju, a takođe ih uči i novim stvarima.

Sportska oprema

Ako je dete aktivno i voli da se igra napolju, sportska oprema poput lopti, frizbija ili badmintona je svakako odličan izbor. Osim što će ga držati u pokretu i razvijati ga na zdrav način, ovo će biti prilika za dete da se druži i igra zajedno sa drugom decom na otvorenom.

Mini dron

Ovo je savršen poklon za decu koja vole tehnologiju i žele da istraže nove dimenzije. Mini dronovi su lagani i jednostavni za upotrebu, što znači da će dete moći da ih koristi bez ikakvih problema. Ne znamo koliko će roditelji i komšije biti srećni zbog toga, ali cilj jeste izmamiti detetu osmeh na lice.

Fotoaparat

Iako su mobilni telefoni danas opremljeni dobrim kamerama, fotoaparat je ipak nešto sasvim drugačije. Deca mogu da nauče kako da prave lepe fotografije, da se bave fotografijom kao hobijem, da snimaju sebe i prijatelje i da beleže svoje uspomene. Ovo je poklon koji će sigurno trajati dugo vremena i koji će ih podstaći da se bave kreativnim aktivnostima.

Poklon kartica za kupovinu

Iako se može činiti kao dosadan i najmanje kreativan poklon, poklon kartica za omiljenu prodavnicu može biti veoma korisna. Deca će moći sama da biraju šta žele, umesto da dobijaju poklone koji im se možda i ne dopadaju toliko.

VR naočare

Ovo je definitivno jedan od najmodernijih poklona koji možete da kupite za decu starijeg uzrasta. VR naočare im omogućavaju da uđu u virtuelni svet i da dožive različite avanture, bez napuštanja svog doma. Dobiće izuzetno zabavno iskustvo i sigurni smo da će ih obožavati.

Nadamo se da smo vam pomogli u izboru, jer kao što vidite postoji mnogo neobičnih predloga rođendanskih poklona koji se razlikuju od uobičajenih izbora kao što su klasične igračke ili svečane torte i slatkiši. Svi navedeni predlozi su i korisni i edukativni, a istovremeno pružaju detetu priliku da nauči nove stvari i iskusi nešto novo. Ipak, važno je prilagoditi izbor poklona detetovim interesovanjima i potrebama. Kombinujući zabavu i obrazovanje, svi ovi neobični predlozi biće sjajan izbor da se rođendan učini zabavnim, a poklon podstakne razvoj detetovih talenata.

Related Posts

laptop-analitika

Budžet za SEO optimizaciju: Kako odrediti pravi budžet za saradnju sa SEO agencijom

U ovom članku ćemo istražiti temu budžeta za SEO optimizaciju, fokusirajući se na važnost određivanja pravog budžeta za saradnju sa SEO agencijom. Budžetiranje je ključni korak u uspešnoj…

ugradnja-inverter-klima-uredjaja

Pravilna ugradnja inverter klima: Ključni koraci za optimalno funkcionisanje

Da biste osigurali optimalno funkcionisanje i dugoročnu efikasnost vašeg inverter klima uređaja, ključan je korak pravilna ugradnja. U ovom članku ćemo vam otkriti nekoliko ključnih koraka koje trebate…

Trimeri za bradu

Trimeri za bradu – kako odabrati kvalitet u bogatoj ponudi na tržištu?

Veliki broj muškaraca prosto obožava da nosi bradu, kao znak zrelosti, prepoznatljivosti, ili element koji daje dozu ozbiljnosti ili „dodaje“ neku godinu. Da bi bila zaštitni znak jačeg…

Probiotik za decu

Zašto je bitno odabrati adekvatan probiotik za decu?

Zdravlje dece neophodno je kontinuirano pratiti, proveravati, ali i delovati preventivno posebno ukoliko se planira putovanje. Kako je sezona odmora i letovanja u toku, odlazak na omiljene i…

Grohe slavine

Koje slavine su najbolje za sudoperu i praktičnost kuhinje?

Prostor kuhinje treba da bude skladno uređen i da obezbedi jednostavno i efikasno korišćenje ambijenta u kojem se stvaraju najlepši ukusi obroka i poslastica. Da bi to bilo…

njujork-prolece-park

Top destinacije u Americi sa letovima iz Beograda

Turističke ture iz Beograda za Sjedinjene Američke Države poslednjih godina postaju sve popularnije. S obzirom na to da iz Beograda postoje jeftini letovi do mnogih destinacija u Americi,…