Zanimljivo

Pogodne lokacije za investiranje u nekretnine

investiranje u nekretnine

Rentiranje, ali i kupoprodaja nekretnina, jedan su od najčešćih tipova privatnog poslovanja u poslednjoj deceniji. Ukoliko i vi želite da ostvarite pasivnu zaradu ulaganjem u nepokretnosti, nastavite sa čitanjem teksta. U narednim pasusima navešćemo pogodne lokacije za investiranje u nekretnine.

Kupovina stana na planinama

Iako na prvi pogled deluje kao neisplativ potez, kupovina nekretnine u planinskim predelima zapravo može biti odličan finansijski poduhvat. Prodaja stanova na Zlatiboru i Kopaoniku su najučestalije, a sve zbog bogate ponude te ozbiljne turističke posete. Međutim, ne treba zaboraviti ni na druge planine, poput Tare, Cera ili popularne Šare.

Planinski pejzaži imaju neprocenjivu vrednost, dok pogledi koji sa vrhova sežu u daljinu čine da svaki boravak ostane urezan u dubokom sećanju. Kako biste privukli pažnju klijenata, predlažemo da organizujete zabavna dešavanja, poput geografskih kvizova ili jahanja konja.

Koliko je ulaganje u nekretnine na planini isplativo možete pročitati ovde.

kuce na planini

Investiranje u nekretnine u Nišu

Detaljno ispitivanje tržišta nepokretnosti ukazalo je da je Niš jedna od najatraktivnijih lokacija za kupovinu stana na teritoriji Republike Srbije. Uzimajući u obzir činjenicu da je administrativni, univerzitetski i industrijski centar juga, takva vest vas uopšte ne treba iznenaditi. Što se tiče cena kvadrata, one su mahom povoljnije u poređenju sa drugim velikim gradovima, poput Beograda ili Novog Sada. Osim toga, vredi napomenuti da mnogi navršeni srednjoškolci iz okolnih mesta najčešće upisuju studije u Nišu, tako da će se kupovina stana definitivno isplatiti na duže staze. Fokusirajte se na gradska naselja kao što su Medijana, Palilula, Pantelej ili Duvanište.

Kupovina stana u banji – dugoročno ulaganje

Kupovina nekretnina u popularnim banjskim odmaralištima može biti odličan strateški potez, a naročito ukoliko situaciju sagledate dugoročno. Vrednost stanova konstantno raste, a čini se da se ovaj pozitivni trend neće zaustaviti niti u narednim godinama. S tim u vezi, preporučujemo da što pre pogledate ponudu stanova u popularnim lečilištima. Evo liste najposećenijih banja:

  • Vrnjačka Banja
  • Sokobanja
  • Vranjska Banja
  • Kuršumlijska Banja
  • Atomska Banja
  • Prolom Banja

Pored penzionera, spa centre u banjama neretko posećuje i inostrano stanovništvo, tako da će zarada definitivno biti zagarantovana.

Novi Sad – stan na dan, turisti i studenti

pogled na novi sad sa petrovaradina

Kada govorimo o pogodnim lokacijama za investiranje u nekretnine, nikako ne smemo zaboraviti na srpsku Atinu – Novi Sad! Kako je turistička ponuda grada izuzetno bogata, preporučujemo da se fokusirate na izdavanje stanova inostranim posetiocima. Primera radi, vaš kompleks stanova možete rentirati samo na sedam ili deset dana, koliko se turisti pretežno i zadržavaju van svoje zemlje. Van turističke sezone (ili kada poseta opadne) svoje usluge možete ponuditi studentima ili porodicama sa mališanima. Potrudite se da cena mesečne rente bude u skladu sa ponudom. Nemojte da preterujete, već budite objektivni.

Kragujevac – centar uvek nosi najviše poena

Kupovina stana u geografskom centru države može biti pun pogodak, a naročito ukoliko planirate da se bavite rentiranjem nekretnina. Ovaj grad broji oko 150 hiljada stanovnika i idealno je rešenje za porodice sa decom, pa će s tim u vezi postojati izgledne šanse da vaši prvi klijenti budu višečlane porodice.  Cene stanova su povoljne, a prosečna količina novca koju kupci plaćaju po kvadratu, iznosi oko 700 evra. Dobro istražite opcije na tržištu.

Da li ste znali? Naziv grada izveden je od imena ptice Kraguj, koja se u srednjem veku najčešće upotrebljavala za lov. Ova vrsta ptica je pretežno naseljavala šume današnjeg Lepeničkog okruga.

Pogodne lokacije za investiranje u nekretnine – Beograd

Lista pogodnih lokacija za kupovinu stanova ne bi bila potpuna bez ubrajanja srpske prestonice, Beograda. Veliki broj poslovnih zona, obrazovnih institucija te bogat kulturni i zabavni život su samo neki od razloga zbog kojih bi trebalo odabrati upravo ovaj grad. Premda će kupovina stana u prestonici iziskivati najveći početni kapital, možete biti sigurni da će se isplatiti u najkraćem mogućem roku. Ukoliko ste izdvojili ozbiljniju sumu novca, predlažemo da pogledate ponudu na Vračaru, Senjaku, Dedinju ili Beogradu na vodi. Sa druge strane, ukoliko tragate sa nešto jeftinijim nekretninama, ispitajte tržište u gradskim naseljima poput Voždovca, Zemuna, Karaburme ili Čukarice. Opština Novi Beograd takođe nudi interesantnu ponudu.

Investiranje u nekretnine na selu

Vredi napomenuti da nećete puno pogrešiti čak i u slučaju da odaberete kupovinu nekretnina u manjim te ne naročito atraktivnim sredinama. Cene nepokretnosti na selima su značajno pristupačnije u poređenju sa većim gradovima, pa se nemojte iznenaditi ukoliko za cenu jednog stana u Beogradu, kupite nekoliko kuća u unutrašnjosti. Možete otvoriti etno-restorane, muzeje tradicionalnih predmeta ili hotele oplemenjene starinskim nameštajem. Na vama je da donesete finalnu odluku. Nadamo se da su vam naši predlozi bili korisni.

 

 

 

Related Posts

Zena-sto

Zelena gradnja kao ključni faktor održivog razvoja: Zašto je značajna i koje su njene prednosti?

Ukoliko gradite kuću u kojoj ćete provesti ostatak svog života, pokušajte da to uradite na najbolji mogući način i da napravite prostor koji će vam odgovarati i u…

tepih-kuce-namestaj

Nega i održavanje tepiha od različitih materijala: Uklanjanje prašine, prljavštine i alergena

Tepisi su ne samo dekorativni elementi u našim domovima, već i udoban dodatak koji doprinosi toplini i atmosferi prostora. Međutim, tepisi su i mesto gde se skuplja prašina,…

devojka-laptop

Ženska prava kao stub slobode – borba koja ne prestaje!

Ženska prava nisu samo segment borbe za ljudska prava, ona su temelj slobode, jednakosti i pravde u svakom društvu. Kroz istoriju, borba za ženska prava bila je neumoljiva…

Investiciono zlato – Na koje načine možete ulagati u zlato?

Zlato je dugo smatrano simbolom bogatstva i bezbedne luke ulagačima širom sveta. Investitori često posežu za zlatnim polugama ili novčićima kao opipljivim oblicima ovog dragocenog metala, težeći diversifikaciji…

lekar-devojka-igla

Revolucionarni tretmani koji mogu transformisati vaš izgled

Ukoliko želite da transformišete svoj izgled, ovi revolucionarni tretmani su tu da vam pomognu. Bez obzira da li želite da se rešite nepoželjnih masnih naslaga, bore, akni ili…

reket-ruke-teren

Prevencija teniskog lakta: Saveti za održavanje zdravih mišića i tetiva

Da li ste ikada osetili neprijatan bol u laktu koji vas sprečava da normalno obavljate svakodnevne aktivnosti? Možda se radi o teniskom laktu, uvek prisutnom izazovu za svakoga…