Saznaj

Koliko košta najbolja wc šolja – cena kao pokazatelj kvaliteta i trajnosti

wc solja

Sanitarija koja je neizostavan deo svakog toaleta i kupatila, kao i bez koje je nezamislivo opremanje ove prostorije u poslovnom ili privatnom ambijentu, jeste wc šolja. Cena odabranog modela zavisi od niza faktora, u koje se ubrajaju način montaže, mehanizam i sistem pokretanja vodokotlića, zatim dimenzije, stil i niz drugih karakteristika.

Da bi se odabrala najbolja wc šolja cena ne mora da znači visoke troškove, ali generalno kvalitetniji materijali, kao što je porcelan i mehanizam ugradnje konzole imaju više cenovne rangove u odnosu na standardnu – podnu i monoblok varijantu.

Konzolna wc šolja kao moderan i nešto skuplji izbor danas

Izuzetno popularan model poznat pod nazivom konzolna wc šolja podrazumeva porcelansku ili keramičku varijantu, koja ima klasičan ili ugradni vodokotlić i odvod direktno u zid. Kao zidni tip sanitarije, konzolna wc šolja štedi prostor i zbog karakterističnog minimalističkog dizajna, veoma je popularna kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu.

Kada se analizira cena, konzolna wc šolja može da košta između 50 i 150 evra, oprema takođe oko 150 evra. Ukupno, da bi se nabavila moderna i kvalitetna konzolna wc šolja cena se kreće sa opremom od 200 evra, pa naviše, za sistem ugradnog vodokotlića, dok model bez ugrađivanja i dvostruko jeftiniji prilikom ugradnje.

Monoblok wc šolja kao tradicionalno rešenje za kupatilo

Da bi se nabavila klasična wc šolja cena se može u velikoj meri razlikovati u zavisnosti od toga koja vrsta i materijal izrade je u pitanju. Generalno, porcelan je znatno skuplji u odnosu na keramiku, a monoblok varijanta povoljnija u odnosu na konzolnu. Monoblok wc šolja obuhvata podni deo sa odvodom nazad, koji je vidljiv prilikom postavljanja.

U istoj sanitariji, vodokotlić se nadovezuje na gornji deo sanitarije, kao rešenje čiji dizajn je popularan, ali zahteva više prostora u odnosu na konzolni model. Kako bi se obezbedila klasična monoblok wc šolja cena se kreće od 100 evra, pa višestruko skuplje, ali se u jednom modelu dobija i sanitarija, ali i vodokotlić.

Raznovrsni sistemi ugradnje imaju različite nivoe cene

Kada se kupuje odgovarajuća wc šolja cena je široko definisana kategorija koja može obuhvatiti samo sanitariju, ili uključivati vodokotlić, odvodne elemente i drugu opremu. Cena wc šolje podne, klasične varijante kreće se između 50 i 150 evra okvirno, u zavisnosti od toga da li je u pitanju keramika ili porcelan. Ukoliko se radi o monobloku, troškovi za sanitariju mogu se kretati i do nekoliko stotina evra, kao i za konzolnu wc šolju sa ugradnim vodokotlićem.

U zavisnosti od odabrane vrste, varira i nivo troškova, jer to direktno utiče i na opremu potrebnu za instaliranje sanitarija. Odvodne cevi mogu biti podne i zidne, a danas su veoma popularni sistemi koji se kompletno ugrađuju u prostor zida, uz konzolnu – „viseću“, zidnu šolju.

Kako bi bila odabrana vrhunska i kvalitetna wc šolja cena znači da treba izdvojiti nešto višu sumu novca u odnosu na tradicionalna keramička rešenja. Konkretno, izdatak za ovu sanitariju može da iznosi od 50 evra bez opreme, do čak deset puta više u zavisnosti od inovativnosti modela, materijala izrade, dugovečnosti i sistema ugradnje.

Related Posts

porodica-proslava-rodjendana

Predlozi rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete

Šta pokloniti detetu koje ima sve? Ako ste pozvani na dečiji rođendan ovih dana, znamo koliki izazov može biti biranje adekvatnog poklona. Želite da obradujete dete, a istovremeno…

njujork-prolece-park

Top destinacije u Americi sa letovima iz Beograda

Turističke ture iz Beograda za Sjedinjene Američke Države poslednjih godina postaju sve popularnije. S obzirom na to da iz Beograda postoje jeftini letovi do mnogih destinacija u Americi,…

ciscenje-kuce_r2_c2

Prednosti profesionalnog čišćenja kuće

Da li ste se ikada zapitali zašto su profesionalni čistači tako zauzeti? To je zato što rade posao koji njihovim klijentima štedi vreme, energiju i novac. Ako razmislite…

testera za drvo

Razlike između motorne i ručne testere za drva

Od velikog izbora testera za drva, potrebno je znati za koji tip drveta je određena testera namenjena. To je važno, kako biste znali koja od njih bi se…

frižider-kuhinja

Kako da odaberete pravi frižider za vašu novu kuhinju

Frižider je verovatno jedan od kuhinjskih uređaja koje ćete najviše koristiti. Međutim, iako je njegova osnovna funkcija da spreči da se hrana pokvari, on takođe danas predstavlja i…

perionica-pranje-automobila

Dubinsko pranje automobila – Sve što ste hteli da znate, od A do Š

Automobili su u današnjem svetu jedna od osnovnih stvari na koje se savremeni čovek oslanja u velikoj meri. Svet bez automobila bio bi gotovo nezamisliv. Jedni koriste automobile…