Zanimljivo

Kolica za blizance su neophodni izdatak i prava pomoć za sve roditelje

Inspiracija-Kolica za blizance su neophodni izdatak i prava pomoć za sve roditelje

Roditelji blizanaca imaju velike izdatke naročito u tokom prvih nekoliko godina, a kolica su svakako neophodna i važna gotovo od prvih bebinih dana, a sasvim sigurno od prve šetnje.

Blizanačka kolica obezbeđuju lako voženje od strane samo jedne osobe i nadzor nad decom bez ikakvih poteškoća pa su jedan od osnovnih elemenata dečije opreme odmah po izlasku iz porodilišta.

Modela je dosta, brendovi se razlikuju kao i cene pa je važno prepoznati najbolje varijante da bi imali što više koristi i lako korišćenje svaki put.

Kako izabrati najbolja kolica za blizance?

Najskuplja su 3u1 kolica za blizance, ali i pružaju najviše opcija. Pre kupovine pročitajte njihove karakteristike i tek onda donesite odluku o kupovini jer mnogo toga utiče na njihovu jednostavnost upotrebe.

Prva stavka koju treba tražiti jeste period korišćenja, tj. uzrast za koji se preporučuju. Roditelji najčešće uzimaju model 0+ jer on obezbeđuje nekoliko nivoa podešavanja naslona za leđa i noge pa odgovaraju i bebama i starijoj deci. Zato, prvi faktor pretrage se mora odnositi na odgovarajući uzrast i maksimalnu nosivost jer je to prvi korak ka ispunjavanju svih bezbednosti.

3u1 su model koji korpu kolica pretvara i u nosiljku i u auto sedište pa su korisne od prvih bebinih dana, ali ne moraju biti nužno neophodne, naročito ako je sedište za kola samo za decu do godinu dana. Na roditeljima je da odluče kakve pogodnosti žele da imaju, da li su im potrebne ili će da biraju osnovni model.

Tražite kolica koja imaju aluminijumski ram, onaj koji se lako sklapa i lako nosi jer je to izuzetno važno za dupla kolica. Proverite na koji način je moguće promeniti smer gledanja dece jer i to nekada ume da bude jako korisno.

Testirajte koliko su teška za guranje, da li se lako upravlja njima, imaju li amortizere jer će to obezbediti laku vožnju po svim terenima. Kolica za blizance su šira, masivnija i teža pa je logično i to što su upravljačke sposobnosti jako važne. Morate proveriti i kočioni sistem, da li mogu da se blokiraju i prednji točkovi ili samo zadnji par.

Tek kada proverite ove karakteristike sledi ispitivanje detalja koji olakšavaju vožnju dece.

Detalji na kolicima koji će svaku vožnju učiniti prijatnijom i za roditelje i za decu

Odlična pomoć i podrška su korpe za torbe ispod kolica jer mame i tate moraju nositi dosta stvari kada dve bebe krenu u šetnju. Dodatne pregrade, držači za flašice  i džepovi su svakako dobrodošli i roditeljima će obezbediti da sve bude na dohvat ruke, a naročito cucle, voda i maramice.

Tenda štiti od vetra, sunca i kiše i treba da bude napravljena od platna koji blokira UV zračenje, dobro je kada imaju opciju montiranja suncobrana i kada se prednja pregrada skida ako smeta pri postavljanju dece.

Tek kada su svi uslovi zadovoljeni sledi biranje boje kolica i dezen platna, a pošto je reč o blizanačkom modelu, obično se odaberu neutralne boje koje su odlične i za dečake i za devojčice.

Većina brendova ima skuplje, ali i jeftinije varijante kolica za blizance. Proverite koliko su modeli sa najboljim karakteristikama i onda razmislite o opcijama za odabir.

Važno je da deci vožnja prija, ali i da vas ne umara. Da vam kolica ne budu preteška za sklapanje i nošenje, da su snažna i izdržljiva i da godinama budu podrška odrastanju vaših mališana. Takav model vredi kupiti i predstavlja pravu pomoć svakom roditelju.

 

 

Related Posts

kupatilo-elementi

Provereni saveti za higijenski sjaj u vašem kupatilu!

Kupatilo je jedno od onih mesta u domu gde higijena zauzima najviši prioritet. Održavanje visokog nivoa čistoće u kupatilu ne samo da pruža ugodnije i prijatnije okruženje za…

Zena-sto

Zelena gradnja kao ključni faktor održivog razvoja: Zašto je značajna i koje su njene prednosti?

Ukoliko gradite kuću u kojoj ćete provesti ostatak svog života, pokušajte da to uradite na najbolji mogući način i da napravite prostor koji će vam odgovarati i u…

tepih-kuce-namestaj

Nega i održavanje tepiha od različitih materijala: Uklanjanje prašine, prljavštine i alergena

Tepisi su ne samo dekorativni elementi u našim domovima, već i udoban dodatak koji doprinosi toplini i atmosferi prostora. Međutim, tepisi su i mesto gde se skuplja prašina,…

devojka-laptop

Ženska prava kao stub slobode – borba koja ne prestaje!

Ženska prava nisu samo segment borbe za ljudska prava, ona su temelj slobode, jednakosti i pravde u svakom društvu. Kroz istoriju, borba za ženska prava bila je neumoljiva…

Investiciono zlato – Na koje načine možete ulagati u zlato?

Zlato je dugo smatrano simbolom bogatstva i bezbedne luke ulagačima širom sveta. Investitori često posežu za zlatnim polugama ili novčićima kao opipljivim oblicima ovog dragocenog metala, težeći diversifikaciji…

lekar-devojka-igla

Revolucionarni tretmani koji mogu transformisati vaš izgled

Ukoliko želite da transformišete svoj izgled, ovi revolucionarni tretmani su tu da vam pomognu. Bez obzira da li želite da se rešite nepoželjnih masnih naslaga, bore, akni ili…