Gradnja

Kako prozori od Geneo profila mogu doprineti stabilnosti budžeta

soba-laptop-prozor

Porodična stabilnost, između ostalog, zavisi i od načina na koji se upravlja kućnim budžetom, budući da upostavljanje kontrolisanog sistema oslobađa članove stresova kao jednog od uzroka disharmonije u kući. Izdaci u koje spada i troškovi za termoizolaciju odnosnog grejanje i hlađenje tokom letnjih vrelina spadaju u stavke koje ne mogu da se izbegnu, ali i iniciraju razmišljanja o mogućnostima za njihovo sniženje.

Pored klasičnih načina na kojima se može uštedeti i koji uglavnom ne spadaju u faktore kojima se poboljšava komfor, termoizolacija kuće, ili stana predstavlja investiciju koja za relativno kratak period dovodi do stabilizacije izdataka za ove namene, time i kućnog budžeta.

Jednako važna kao i izolacija spoljnih obloga stambene jedinice, kvalitetna stolarija pruža sigurnost u dobro investirana sredstva u ovom pravcu. Ponuda stolarije na tržištu prati tendencije u proizvodnji kvalitetnih materijala i potreba potrošača da za svoj novac dobiju najbolje, a među takvima su i prozori izrađeni od Geneo profila.

Sofisticirani kompozitni materijal Rau Fipro

Sistem profila Geneo se smatra energetski najboljim, a razlog je materijal od koga je izrađeni i koji je kao novinu u kategoriji jedne vrste revolucije u proizvodnji materijala za prozore uveo Rehau. Prateći tržišna iskustva kao i mogućnosti koje pruža savremena tehnologija materijala, Rehau je, uočivši mogućnost za pobošljanje  čvrstoće PVC profila iskoristio visokosofisticiranu tehnologiju za izradu Hi Teach materijala, Rau Fipro, i praktično ga uveo u svet građevinarstva.

Rau Fipro predstavlja jedan od kompozitnih materijala stvorenih u savremenim labaratorijama koji se pokazao odličnim u ekstremnim uslovima u avionskoj industriji i Formuli 1. “Tajna” Rau Fipro je kompozit čija je matrica termoplastični polivinilhlorid (PVC) a kao očajivač se koriste staklena vlakna.

Kompanija Rehau je ovaj kompozitni materijala u procesnu industriju Geneo profila stvorivši tako energetski najefikasniji model na tržišu. Kod ovih prozora Rau Fipro se koristi u jezgru profila a njegova izuzetna čvrstoća omogućila je da se izbegnu, do tada neizbežna, ojačanja profila čeličnom armaturom. Kao rezultat toga nastao je prozorski sistem čija je težina smanjena za 40 % u odnosu na klasičnu varijantu.

Jedno od obeležja Rau fipro materijala je i mogućnosti recikliranja u iznosu od 100% što je oznaka identiteta savremenog građevinarstva koje polaže na očuvanje resursa.

Multiplikovana efikasnost

Rau fipro je samo jedan od faktora koji je doprineo efiksnosti, time i ekonomičnosti, sistema sa Geneo profilima.  Vrednost U faktora koji označava gubitak toplote je postignut u vrednosti od 0,85 W/m²K  što ga čini najboljim u klasi. Sa ugradnom dubinom od 86 mm, Geneo profili spadaju u red šestokomornih sistema što znači da su u osnovnoj izradi predviđeni za troslojne staklene pakete od 44mm.

U ove profile su ugrađeni i specijalni ulošci od fibera koji dodatno podižu termizolacione i zvučne performanse koja je, u ovom slučaju, u klasi 5 zvučne zaštite što je takođe maksimum današnjice. Ovome doprinose i tri nivoa dihtunga na celoj dužini, pri čemu se isti dihtung koristi i na štoku i na spoljnoj strani krila. Kada se na sve ove performanse doda i novi koncept zaptivanja koji omogućuje optimalan pritisak zatvaranja pri čemu je snaga za otvaranje i zatvaranje optimizovana u smanjenom obimu.

Kada se sve ove performase sklope u jednu celinu onda je jasno zbog čega su sistemi sa Geneo profilima visoko cenjeni i u građevinarstvu, isto tako visoko ocenjeni i kod potrošača.

Kako dokazano dobar brend može biti predmet nezadovoljstva

Početna ulaganja u nabavku kvalitetne stolarije nisu mala, pa se zato i pretpostavlja da se potrošači dobro informišu pre nego što se odluče za marku i tip.

Tehničke karakteristike koje su dostupne i putem interneta i u katalozima u prodavnicama i onima koji su manje tehnički vrlo brzo postaju savladano “gradivo”.  Dužina garancije koju daju pojedini proizvođači jedan je od parametara kojima se opravdava kvalitet. Rehau stolarija, recimo daje garanciju na 60 godina trajnosti proizvoda od Geneo profila i to je sasvim dovoljno da izračuna opravdanost ulaganja.

Najviše negativnih ocena u praksi Rehau stolarija je dobila ne zbog sopstvenog proizvoda već zbog tehničkih grešaka prilikom postavljanja. Performanse koje nisu ispunile očekivanja korisnika, pokazalo se,nisu greška proizvođača već izvođača radova.

Faktor rizika za investicije kao što je ugradnja stolarije može biti i izvođač na terenu pa je preporuka proveriti reference, na isti način kao što se proveravaju tehničke karakteristike stolarije.

Related Posts

magacin-viljuskar

Asfalt za industrijske objekte: Kako izvršiti asfaltiranje za zahtevne industrijske projekte i magacine

Da biste izveli uspešno asfaltiranje za zahtevne industrijske projekte i magacine, ključno je koristiti asfalt specijalno dizajniran za te svrhe. Bez obzira da li ste investitor ili izvođač…

ugradnja-inverter-klima-uredjaja

Pravilna ugradnja inverter klima: Ključni koraci za optimalno funkcionisanje

Da biste osigurali optimalno funkcionisanje i dugoročnu efikasnost vašeg inverter klima uređaja, ključan je korak pravilna ugradnja. U ovom članku ćemo vam otkriti nekoliko ključnih koraka koje trebate…

Busilice kao neophodan alat

Bušilice kao neophodan alat

Bušenje rupe u zidu bušilicom na prvi pogled ne liči na nešto zanimljivo . Priključite mašinu na napajanje, primenite je i napravite mali pritisak kako biste osigurali da…

auto-nadstresnica

Montažne nadstrešnice za automobile

Montažne nadstrešnice polako postaju pretežan oblik zaštite aubomobila od spoljnih uticaja, ali i ukrase dvorišta i javnih površina. Preuzimajući primat od garaža dobile su i posebno mesto u…