Saznaj

Kako odabrati adekvatan lepak za keramiku?

lepak za keramiku

Kao i svi proizvodi i materijali koji se nalaze u širokoj prodaju iz ovog spektra, pa tako i lepak za keramiku, ima mnoštvo proizvođača i ponuđača na tržištu. Može se naći na raznim lokacijama i po raznim cenama. Dostupan je u lokalnim radnjama, ali i u online prodaji. Kako onda napraviti dobar i adekvatan izbor?

Da bi pločice stajale čvrsto i dugoročno služile treba da znate par stvari kada pravite izbor prilikom same kupovine. Pročitajte u nastavku teksta o čemu se radi.

U odnosu na njegovu namenu i praktičnu upotrebu

Ovo je jedna od najbitnijih stvari kada treba da napravite izbor adekvatnog lepka za keramiku. Biranje u odnosu na namenu je najvažnije jer od toga zavisi kvalitet celog posla. Pre svega treba voditi računa o tome da li proizvod dobro prijanja pločicama i podlozi na koju se stavlja.

Samo ime ,,lepak za keramiku“ govori o tome kojoj vrsti pločica su namenjeni, ali ih treba razlikovati od drugih materijala od kojih one mogu biti napravljene kao što su gres, mermerne, granitne, klinker itd.

A kada je podloga u pitanju treba voditi računa o tome da li je stara ili nova, da li je očišćena i ima li neravnine, od kog je materijala napravljena i itd.

Nakon toga treba proveriti da li je namenjen za manje ili veće opterećenje, odnosno da li je namenjen za unutrašnje ili spoljne površine, kao i da li je namenjen za zidne ili podne površine. Treba misliti i o uslovima eksploatacije.

Vodite računa mestu kupovine i količini

Pri svakoj kupovini je važno da se vodi računa kome se poklanja poverenje, odnosno gde ćete kupiti svoj traženi proizvod. Kada je u pitanju renoviranje, posebno kada govorimo o kuhinjama, kupatilima i terasama gde ima pločice to zahteva posebnu kupovinu više stvari za koje je potreban i određeni budžet.

Najbolje vreme za kupovinu elemenata potrebnih za ovu vrstu renoviranje jesu vikend popusti ili drugi akcijski popusti koje mnoge radnje nude.

Džakovi u kojima dolazi lepak za keramiku mogu biti različite veličine. Od te veličine, odnosno količine koja staje u njega zavisi i sama cena. Zato vodite računa kada kupujete i ne dozvolite da vas niža cena privuče jer se može raditi o manjoj količini.

Obično se radi o pakovanjima koja imaju od 20 kg i 25 kg.

Neka orijenticiona tj. prosečna potrošnja lepka za keramiku po kvadratnom metru pročica iznosi oko 6 kg lepka.

Posavetujte se sa prodavcem ili iskusnim majstorom

Praktično iskustvo i stručno znanje mogu samo da pomognu da se napravi najadekvatniji izbor lepka za keramiku. Dakle, u odabiru vam može pomoći vaše ranije isukstvo sa nekim proizvodom ili iskustvo vama bliskih osoba koje su pozitivno pričale o određenom proizvodu.

Ipak, najbojli savet dobićete direktno od prodavaca i stručnjaka iz radnji u kojma se ova vrsta materijala prodaje, ali i od samih majstora koji vrše praktične radove. Oni svojim stručnom savetom i adekvatnom preporukom mogu mnogo pomoći da se napravi dobar izbor.

Čak i kada imate neko predznanje ili nedoumicu možete potražiti savet od njih.

Related Posts

laptop-analitika

Budžet za SEO optimizaciju: Kako odrediti pravi budžet za saradnju sa SEO agencijom

U ovom članku ćemo istražiti temu budžeta za SEO optimizaciju, fokusirajući se na važnost određivanja pravog budžeta za saradnju sa SEO agencijom. Budžetiranje je ključni korak u uspešnoj…

ugradnja-inverter-klima-uredjaja

Pravilna ugradnja inverter klima: Ključni koraci za optimalno funkcionisanje

Da biste osigurali optimalno funkcionisanje i dugoročnu efikasnost vašeg inverter klima uređaja, ključan je korak pravilna ugradnja. U ovom članku ćemo vam otkriti nekoliko ključnih koraka koje trebate…

Trimeri za bradu

Trimeri za bradu – kako odabrati kvalitet u bogatoj ponudi na tržištu?

Veliki broj muškaraca prosto obožava da nosi bradu, kao znak zrelosti, prepoznatljivosti, ili element koji daje dozu ozbiljnosti ili „dodaje“ neku godinu. Da bi bila zaštitni znak jačeg…

Probiotik za decu

Zašto je bitno odabrati adekvatan probiotik za decu?

Zdravlje dece neophodno je kontinuirano pratiti, proveravati, ali i delovati preventivno posebno ukoliko se planira putovanje. Kako je sezona odmora i letovanja u toku, odlazak na omiljene i…

Grohe slavine

Koje slavine su najbolje za sudoperu i praktičnost kuhinje?

Prostor kuhinje treba da bude skladno uređen i da obezbedi jednostavno i efikasno korišćenje ambijenta u kojem se stvaraju najlepši ukusi obroka i poslastica. Da bi to bilo…

porodica-proslava-rodjendana

Predlozi rođendanskih poklona koji će obradovati svako dete

Šta pokloniti detetu koje ima sve? Ako ste pozvani na dečiji rođendan ovih dana, znamo koliki izazov može biti biranje adekvatnog poklona. Želite da obradujete dete, a istovremeno…