Saznaj

Kako odabrati adekvatan lepak za keramiku?

lepak za keramiku

Kao i svi proizvodi i materijali koji se nalaze u širokoj prodaju iz ovog spektra, pa tako i lepak za keramiku, ima mnoštvo proizvođača i ponuđača na tržištu. Može se naći na raznim lokacijama i po raznim cenama. Dostupan je u lokalnim radnjama, ali i u online prodaji. Kako onda napraviti dobar i adekvatan izbor?

Da bi pločice stajale čvrsto i dugoročno služile treba da znate par stvari kada pravite izbor prilikom same kupovine. Pročitajte u nastavku teksta o čemu se radi.

U odnosu na njegovu namenu i praktičnu upotrebu

Ovo je jedna od najbitnijih stvari kada treba da napravite izbor adekvatnog lepka za keramiku. Biranje u odnosu na namenu je najvažnije jer od toga zavisi kvalitet celog posla. Pre svega treba voditi računa o tome da li proizvod dobro prijanja pločicama i podlozi na koju se stavlja.

Samo ime ,,lepak za keramiku“ govori o tome kojoj vrsti pločica su namenjeni, ali ih treba razlikovati od drugih materijala od kojih one mogu biti napravljene kao što su gres, mermerne, granitne, klinker itd.

A kada je podloga u pitanju treba voditi računa o tome da li je stara ili nova, da li je očišćena i ima li neravnine, od kog je materijala napravljena i itd.

Nakon toga treba proveriti da li je namenjen za manje ili veće opterećenje, odnosno da li je namenjen za unutrašnje ili spoljne površine, kao i da li je namenjen za zidne ili podne površine. Treba misliti i o uslovima eksploatacije.

Vodite računa mestu kupovine i količini

Pri svakoj kupovini je važno da se vodi računa kome se poklanja poverenje, odnosno gde ćete kupiti svoj traženi proizvod. Kada je u pitanju renoviranje, posebno kada govorimo o kuhinjama, kupatilima i terasama gde ima pločice to zahteva posebnu kupovinu više stvari za koje je potreban i određeni budžet.

Najbolje vreme za kupovinu elemenata potrebnih za ovu vrstu renoviranje jesu vikend popusti ili drugi akcijski popusti koje mnoge radnje nude.

Džakovi u kojima dolazi lepak za keramiku mogu biti različite veličine. Od te veličine, odnosno količine koja staje u njega zavisi i sama cena. Zato vodite računa kada kupujete i ne dozvolite da vas niža cena privuče jer se može raditi o manjoj količini.

Obično se radi o pakovanjima koja imaju od 20 kg i 25 kg.

Neka orijenticiona tj. prosečna potrošnja lepka za keramiku po kvadratnom metru pročica iznosi oko 6 kg lepka.

Posavetujte se sa prodavcem ili iskusnim majstorom

Praktično iskustvo i stručno znanje mogu samo da pomognu da se napravi najadekvatniji izbor lepka za keramiku. Dakle, u odabiru vam može pomoći vaše ranije isukstvo sa nekim proizvodom ili iskustvo vama bliskih osoba koje su pozitivno pričale o određenom proizvodu.

Ipak, najbojli savet dobićete direktno od prodavaca i stručnjaka iz radnji u kojma se ova vrsta materijala prodaje, ali i od samih majstora koji vrše praktične radove. Oni svojim stručnom savetom i adekvatnom preporukom mogu mnogo pomoći da se napravi dobar izbor.

Čak i kada imate neko predznanje ili nedoumicu možete potražiti savet od njih.

Related Posts

kancelarijski-sto-ciscenje

Kada se radi dezinsekcija poslovnog prostora

Svojevrsno delotvorno suzbijanje, uništavanje kao i uklanjanje svih vrsta insekata u nekoj poslovnoj prostoriji jeste dezinsekcija. To je izuzetno bitno za jednu kompaniju jer će na taj način…