Saznaj

Kako odabrati adekvatan lepak za keramiku?

lepak za keramiku

Kao i svi proizvodi i materijali koji se nalaze u širokoj prodaju iz ovog spektra, pa tako i lepak za keramiku, ima mnoštvo proizvođača i ponuđača na tržištu. Može se naći na raznim lokacijama i po raznim cenama. Dostupan je u lokalnim radnjama, ali i u online prodaji. Kako onda napraviti dobar i adekvatan izbor?

Da bi pločice stajale čvrsto i dugoročno služile treba da znate par stvari kada pravite izbor prilikom same kupovine. Pročitajte u nastavku teksta o čemu se radi.

U odnosu na njegovu namenu i praktičnu upotrebu

Ovo je jedna od najbitnijih stvari kada treba da napravite izbor adekvatnog lepka za keramiku. Biranje u odnosu na namenu je najvažnije jer od toga zavisi kvalitet celog posla. Pre svega treba voditi računa o tome da li proizvod dobro prijanja pločicama i podlozi na koju se stavlja.

Samo ime ,,lepak za keramiku“ govori o tome kojoj vrsti pločica su namenjeni, ali ih treba razlikovati od drugih materijala od kojih one mogu biti napravljene kao što su gres, mermerne, granitne, klinker itd.

A kada je podloga u pitanju treba voditi računa o tome da li je stara ili nova, da li je očišćena i ima li neravnine, od kog je materijala napravljena i itd.

Nakon toga treba proveriti da li je namenjen za manje ili veće opterećenje, odnosno da li je namenjen za unutrašnje ili spoljne površine, kao i da li je namenjen za zidne ili podne površine. Treba misliti i o uslovima eksploatacije.

Vodite računa mestu kupovine i količini

Pri svakoj kupovini je važno da se vodi računa kome se poklanja poverenje, odnosno gde ćete kupiti svoj traženi proizvod. Kada je u pitanju renoviranje, posebno kada govorimo o kuhinjama, kupatilima i terasama gde ima pločice to zahteva posebnu kupovinu više stvari za koje je potreban i određeni budžet.

Najbolje vreme za kupovinu elemenata potrebnih za ovu vrstu renoviranje jesu vikend popusti ili drugi akcijski popusti koje mnoge radnje nude.

Džakovi u kojima dolazi lepak za keramiku mogu biti različite veličine. Od te veličine, odnosno količine koja staje u njega zavisi i sama cena. Zato vodite računa kada kupujete i ne dozvolite da vas niža cena privuče jer se može raditi o manjoj količini.

Obično se radi o pakovanjima koja imaju od 20 kg i 25 kg.

Neka orijenticiona tj. prosečna potrošnja lepka za keramiku po kvadratnom metru pročica iznosi oko 6 kg lepka.

Posavetujte se sa prodavcem ili iskusnim majstorom

Praktično iskustvo i stručno znanje mogu samo da pomognu da se napravi najadekvatniji izbor lepka za keramiku. Dakle, u odabiru vam može pomoći vaše ranije isukstvo sa nekim proizvodom ili iskustvo vama bliskih osoba koje su pozitivno pričale o određenom proizvodu.

Ipak, najbojli savet dobićete direktno od prodavaca i stručnjaka iz radnji u kojma se ova vrsta materijala prodaje, ali i od samih majstora koji vrše praktične radove. Oni svojim stručnom savetom i adekvatnom preporukom mogu mnogo pomoći da se napravi dobar izbor.

Čak i kada imate neko predznanje ili nedoumicu možete potražiti savet od njih.

Related Posts

testera za drvo

Razlike između motorne i ručne testere za drva

Od velikog izbora testera za drva, potrebno je znati za koji tip drveta je određena testera namenjena. To je važno, kako biste znali koja od njih bi se…

frižider-kuhinja

Kako da odaberete pravi frižider za vašu novu kuhinju

Frižider je verovatno jedan od kuhinjskih uređaja koje ćete najviše koristiti. Međutim, iako je njegova osnovna funkcija da spreči da se hrana pokvari, on takođe danas predstavlja i…

perionica-pranje-automobila

Dubinsko pranje automobila – Sve što ste hteli da znate, od A do Š

Automobili su u današnjem svetu jedna od osnovnih stvari na koje se savremeni čovek oslanja u velikoj meri. Svet bez automobila bio bi gotovo nezamisliv. Jedni koriste automobile…

wc solja

Koliko košta najbolja wc šolja – cena kao pokazatelj kvaliteta i trajnosti

Sanitarija koja je neizostavan deo svakog toaleta i kupatila, kao i bez koje je nezamislivo opremanje ove prostorije u poslovnom ili privatnom ambijentu, jeste wc šolja. Cena odabranog…

kancelarijski-sto-ciscenje

Kada se radi dezinsekcija poslovnog prostora

Svojevrsno delotvorno suzbijanje, uništavanje kao i uklanjanje svih vrsta insekata u nekoj poslovnoj prostoriji jeste dezinsekcija. To je izuzetno bitno za jednu kompaniju jer će na taj način…