RazmišljanjaVaša doza inspiracije!

O čudima

MK - 04.04.2018.

"Ništa nije previše dobro da bi bilo istinito. Ništa nije previše čudesno da bi se dogodilo. Ništa nije previše dobro da bi potrajalo." - Florens Skovel Šin

Ovu afirmaciju bi trebalo da ponavljamo po ceo dan, sve dok nam ne uđe u um jednom zauvek.

U njoj je sadržano sve ono što želimo za sebe i svako može da je iskoristi za ono što želi.

Sve se svodi na to da ubedimo sebe, jednom zauvek, da mi to možemo! Ono što želimo da uradimo: možemo! Ono što želimo da budemo: možemo! I ne samo da možemo, nego i moramo, jer je to ono što najviše želimo! Umesto da sumnjamo u sebe i svoje mogućnosti, treba da radimo na sprovođenju svojih želja u delo. Svoju pažnju treba da držimo usmerenu samo na ono što želimo da postignemo, na svoje ciljeve, a ne da se bavimo procenjivanjem i omalovažavanjem sebe.

Kako kaže Toni Robins:

"Ako ne možete, morate. Ako morate, možete."

Ako na ono što želimo, gledamo kao na nešto što moramo, onda će nam takav stav pomoći da to i uradimo. Jer znamo da ono što moramo da uradimo, u najvećem broju slučajeva i uradimo. A ono što želimo, često ostavimo po strani pa nikad ne dođe na red.

Imamo mnogo neiskorišćenog potencijala u sebi, jer kada god nešto novo preduzmemo i uradimo, to nam pokazuje da možemo još mnogo više od toga. Granice onoga što možemo su veoma daleko od onoga što smo do sada uradili i taj prazan prostor čeka samo na nas da ga popunimo sa svim onim što želimo, što nas privlači ali nas u isto vreme plaši i odbija.

Nema ko drugi, osim nas, da donese odluku i da se upusti u nešto novo i uzbudljivo, a u isto vreme pomalo i strašno. Ali to je život. Pola vremena nam je super, a pola vremena mislimo kako ćemo mi to uspeti.

Ako ne probamo, nikada nećemo uspeti, to je sigurno. Ako probamo, uvek imamo šanse da uspemo manje ili više, ili će nam se otvoriti neka druga vrata za koja do tada nismo ni sanjali da postoje.

Nije lako, ali ako je to ono što želimo, onda nam to neće mnogo smetati. Svoje vreme možemo da provedemo radeći nešto što ne volimo, ili da se usudimo da probamo ono što volimo i što želimo da radimo. Vreme će proći u svakom slučaju, pa onda da ga iskoristimo tako da nam ne prođe u nečemu čega nećemo želeti da se sećamo, već u nečemu što će nas činiti ponosnim i zadovoljnim što smo to uradili.

Život je kratak, i godine brzo prolaze, a naše želje se gomilaju i čekaju da dođu na red. Pitanje je da li imamo dovoljno vremena da ih ispunimo i zato je bolje krenuti sa tim ranije, nego kasnije. Za svaki slučaj. Teško da ćemo zažaliti što smo nešto uradili. Više će nam biti žao ako nešto nismo uradili, a mogli smo.

Treba samo da donesemo odluku i to uradimo. Kao što je Najki imao reklamu: Just do it. Jednostavno je, samo mi više volimo da komplikujemo nego da se nečim ozbiljno pozabavimo. A ako to ne uradimo, posle će nam biti žao. A nećemo imati koga da krivimo, osim sebe.

Prema tome, da rezimiramo: Čuda su moguća i treba uvek da ih očekujemo, ali i da se potrudimo da ih stvorimo, zbog sebe. Jer mi to zaslužujemo. Uvek.

"Ništa nije previše dobro da bi bilo istinito. Ništa nije previše čudesno da bi se dogodilo. Ništa nije previše dobro da bi potrajalo." - Florens Skovel Šin

 

Možete pročitati više o ovoj temi:

 Florens Skovel Šin: Vaša reč je vaš čarobni štapić

 Lujza L. Hej: Moć je u vama

 Skot Pek: Put kojim se ređe ide