AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Budni u 5

Robin Šarma

""Život je prekratak da traćite svoje talente na sitnice", rekao je Čarobnjak hiljadama prisutnih."

Opširnije...

Vođa bez titule

Robin Šarma

"Svako od nas može postati genije. Nažalost, većina ljudi svoj život proživi u osrednjosti."

* * *

"Jedna od najboljih stvari kojoj su me roditelji naučili možda je ljubav prema učenju – naročito učenju putem knjiga. Unutar korica jedne knjige naići ćete na ideje koje mogu da vam iz korena izmene život ako ih primenite. Ništa ne znači toliko kao da uložite u sebe da biste bolje razmišljali i postali odlučniji. Neumorno učenje je jedna od osnovnih crta otvorene i snažne osobe. Neprestano i posvećeno učenje je jedan od najboljih načina da opstanete u burnim vremenima."

Opširnije...

Put ka veličanstvenosti

Robin Šarma

Put ka veličanstvenosti

"Mediji me nekada nazivaju guruom predvodništva (ili samopomoći). Ja to nisam. Ja sam samo običan čovek i slučajno sam naučio ideje i sredstva koji su pomogli mnogima da dostignu punoću života, kao i mnogim organizacijama da dostignu svetski nivo. Ali da budem potpuno jasan: uopšte nisam drugačiji od vas. Imam i ja muke, smetnje i strahove – zajedno s nadama, ciljevima i snovima. Imao sam dobre periode i neke izuzetno bolne. Imao sam fantastične odluke i neke izuzetno velike greške. Ja sam pravi čovek – u radnom stanju. Ako vam se neke moje ideje učine pronicljivim, molim vas da ne zaboravite da je to zato što dane provodim misleći na ono što ćete sada iskusiti. Mozgajući o tome kako da pomognem kompanijama da budu izuzetne. Ako nešto radite dovoljno dugo, to ćete bolje sagledati i razumeti. Onda će vas nazvati guruom."

* * *

"Život vam svakodnevno pruža prave prilike. Sudbinu će vam na kraju odrediti način na koji ih prihvatite."

Opširnije...

Kaluđer koji je prodao svoj ferari

Robin Šarma

Kaludjer koji je prodao svoj ferari

""Ali naučio sam da gospodariti samim sobom i voditi trajnu brigu o umu, telu i duši, jeste osnova da bi se došlo do onog najvišeg u nama i da bi se živeo život iz snova. Kako možeš da brineš o drugima, ako ne brineš o samom sebi? Kako možeš da činiš dobra, ako se ne osećaš dobro? Ja ne mogu tebe da volim, ako ne volim samog sebe", dodao je."

* * *

"Pogled mu se zadržao na meni. "Molim te nemoj da shvatiš ovo na pogrešan način. Zaista te poštujem, Džone. Oduvek sam. Ipak, kao i ova šolja i ti si izgleda pun tvojih vlastitih ideja. I kako onda može još da stane dok ti prvo ne isprazniš svoju šolju?""

Opširnije...

Biografija - Robin Šarma

Robin Šarma je savetnik o vođstvu, ličnog ili organizacionog tipa, svetskog glasa. Više od petnaest godina Robin deli svoju formulu uspeha s najuspešnijim kompanijama i najbogatijim ljudima na svetu. Osnivač je Sharma Leadership International Inc., firme za globalni konsalting koja pomaže organizacijama da svoje zaposlene navedu da vode bez titule. Njegovi klijenti su neke od najuspešnijih petsto kompanija prema listi magazina Forčun (Fortune), kao što su Majkrosoft, IBM, GE, FedEx, BP, Najk, Unilever i Kraft, kao i organizacije poput univerziteta Jejl i YPO.

Autor je devet bestselera o vođstvu, uključujući i knjige Put ka veličanstvenosti i Kaluđer koji je prodao svoj ferari, a Robinove knjige su prodate u više miliona primeraka u više od pedeset pet zemalja i prevedene su na oko sedamdeset pet jezika, što ga čini jednim od najčitanijih autora na svetu.
Njegove ideje su prihvatili mnogi čuveni preduzetnici, rok zvezde, čak i kraljevske porodice.

Da biste saznali više o njegovim osnovnim idejama, treninzima i seminarima posetite njegov sajt: www.robinsharma.com

Još nekoliko veoma korisnih adresa su:

Tu ćete naći obilje korisnih informacija, saveta, zapisa na njegovom blogu, videa, kao i motivacionih i inspirativnih citata koje Robin vredno postavlja svaki dan.

Evo nekoliko njegovih najboljih citata koji su postali njegov zaštitni znak:

  1. "Dream Big. Start small. Act now."
  2. "Victims make excuses. Leaders deliver results."
  3. "Clarity breeds mastery."
  4. "Education is inoculation against disruption."
  5. "A problem is only a problem when viewed as a problem."
  6. "All change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end."
  7. "If you’re not scared a lot you’re not doing very much."

Pretraga