AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Most preko večnosti

Ričard Bah

"Ponekad nam se čini da više nema znajeva na svetu – da više nema vitezova, i da više nijedna princeza ne luta tajanstvenim šumama i svojim osmehom očarava jelene i leptire."

* * *

"Veoma mi je drago što nismo u pravu. Ne samo da su princeze, vitezovi, čarobnjaci i zmajevi, tajne i pustolovine, svuda oko nas, već predstavljaju jedinu istinsku stvarnost ovoga sveta!"

Opširnije...

Galeb Džonatan Livingston

Ričard Bah

"Ali daleko odatle, negde visoko iznad broda i obale, Galeb Džonatan Livingston je vežbao u samoći. Na visini od tridesetak metara ispružio je svoje nožice s plovnim opnama između prstiju, podigao kljun, i svim snagama nastojao da se održi na krilima tokom bolno teškog, oštrog zaokreta. U krivini je morao da uspori toliko da se okean sasvim umirio pod njim a vetar se činio poput šapata na njegovom licu. Gotovo je zažmurio od silne usredsređenosti, zadržao dah, dao sve od sebe da izgura... još... barem... par... centimetara... krivine... Onda mu se perje razbarušilo, naglo je usporio i propao."

Opširnije...

Pretraga

Biografija - Ričard Bah

Ričard BahRičard Bah je rođen 1936. u Ouk Parku, u Ilinoisu. Njegova istinska strast su avioni (posvetio im je ceo život), ali je širom sveta poznat kao pisac izuzetno popularnih knjiga. Njegove knjige Galeb Džonatan Livingston i Iluzije i danas su veoma tražene, a pored njih, najpoznatije su Most preko večnosti i Jedno.

Za više informacija posetite:

http://richardbach.com/

http://www.jonathanlivingstonseagull.com/