AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Vi ste univerzum

Dipak Čopra i Menas Kafatos

"Postoji jedan odnos u vašem životu – u svačijem životu – koji se čuva kao tajna. Vi ne znate kada je on započeo, a ipak u potpunosti zavisite od njega. Ako bi se taj odnos ikada okončao, svet bi bukvalno nestao poput dima. Taj odnos je vaš odnos sa realnošću."

Opširnije...

Supergeni

Dipak Čopra i Rudolf E. Tanzi

"Naši geni su promenljivi, dinamični i zavise od svega što vi mislite i radite. Svako bi trebalo da zna da mi u velikoj meri utičemo na aktivnost gena. Ta ideja savremene genetike dovela je do preokreta i ujedno je temelj ove knjige."

Opširnije...

Supermozak

Dipak Čopra i Rudolf E. Tenzi

"U mozgu postoji sto milijardi nervnih ćelija, koje formiraju između bilion i bilijardu veza ili sinapsi. Ove veze su u stalnom, dinamičkom preoblikovanju pod dejstvom događaja iz sveta oko nas. Od svih čuda prirode, ovo je, može biti, sićušno, ali ipak veličanstveno."

Opširnije...

Sedam duhovnih zakona uspeha

Dipak Čopra

"Uspeh u životu može se definisati kao neprekidno širenje sreće i napredna realizacija vrednih ciljeva. Uspeh je sposobnost da s lakoćom ispunite svoje želje."

Opširnije...

Pretraga

Biografija - Dipak Čopra

Dipak ČopraDipak Čopra je napisao devedeset knjiga koje su prevedene na više od trideset pet jezika, uključujući brojne bestselere prema oceni Njujork tajmsa, kako iz oblasti beletristike, tako i iz oblasti popularne nauke.

Ako je iko poslednjih decenija imao veliki uticaj na holističku medicinu, onda to mora biti doktor Dipak Čopra. Britanski Gardijan naziva ga „rok zvezdom nove spiritualnosti“, američki Tajm „pesnikom-prorokom alternativne medicine“, a izgleda da su njegove knjige čitali svi, od Opre do Dalaj-lame.

Dipak Čopra (1946) doktor je i pisac školovan u Indiji i SAD-u koji uglavnom piše o spiritualnosti i temama iz mind body holističke medicine. Na njega su uticala, po njegovom priznanju, učenja Vedanta i Bhagavad Gita, kao i Jiddu Krishnamurti, i oblast kvantne fizike.

Njegove knjige uvek su u vrhu bestselera, a napisao ih je devedeset: Sedam duhovnih zakona uspeha, Telo i duh, Reka večnosti, Kvantno izlečenje, Knjiga tajni, Put čarobnjaka, Put do ljubavi, Stvaranje zdravlja...

Dr Čopra je direktor obrazovnih programa u svom centru The Chopra Center for Well Being i predsednik i suosnivač Chopra Center for Wellbeing u Karlsbadu, u Kaliforniji. Lista njegovih ostvarenja i angažovanja je zapanjujuća i dugačka: predsednik je Alijanse za novo čovečanstvo (Alliance for a New Humanity), viši je naučnik istraživačkog centra Gallup, redovno organizuje „Dušu liderstva“ (Soul of Leadership), kurs mentorstva za korporativne i političke lidere, i redovan je predavač širom sveta, na konferencijama, dobrotvornim večerama, vrhunskim univerzitetima poput Harvarda i Stenforda…

Kroz svoj rad govori o bitnoj vezi između tela, uma, duha i lečenja. Kako kaže, njegova misija je da spoji tehnološka čuda Zapada sa mudrošću Istoka.

Za više informacija posetite:

www.DeepakChopra.com

https://www.facebook.com/DeepakChopra

https://twitter.com/DeepakChopra

https://www.youtube.com/user/thechoprawell