AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Moć navike

Čarls Djuhig

"Navike, kažu stručnjaci, nastaju zato što mozak neprekidno traži načina da prištedi sebi trud. Prepušten sopstvenim snagama, mozak će pokušati da gotovo svaku rutinu pretvori u naviku, pošto navike dopuštaju našem umu da se stiša. Taj nagon za štednjom truda ogromna je prednost."

Opširnije...

Biografija - Čarls Djuhig

Čarls DjuhigČarls Djuhig je novinar-istraživač Njujork tajmsa, gde svojim člancima doprinosi i dnevnim novinama i časopisu. Kao autor ili saradnik učestvovao je u stvaranju Golden Opportunities (2007), serijala članaka u kojima se istražuje na koje načine kompanije pokušavaju da zarade na Amerikancima starijeg životnog doba, zatim serijala The Reckoning (2008), koji se bavi uzrocima i posledicama finansijske krize, te Toxic Waters (2009), koji se bavi sve težim zagađenjem američkih voda i reakcijama zakonodavaca.

Čarls Djuhig je za svoj rad stekao nagrade Nacionalne akademije nauka, Nacionalnog novinarstva, Džordža Polka i Džeralda Loba, kao i druga priznanja; ušao je u najuži krug za Pulicerovu nagradu 2009. Gostovao je u emisijama This American Life, The Dr. Oz Show, NPR, The NewsHour with Jim Lehrer i Frontline.

Djuhig je diplomirao na Poslovnoj školi Harvarda i na odseku istorije na Jejlu. Pre nego što je postao novinar, radio je u investicionom fondu, a bio je – na samo jedan strašni dan – i biciklista-kurir u San Francisku.

Gospodin Djuhig ume za svega nekoliko minuta da usvoji rđavu naviku – naročito kada je reč o prženim jelima – a živi na Bruklinu sa suprugom, koja je biolog mora, i dvama sinovima, čije navike obuhvataju buđenje u pet ujutru, gađanje hranom za vreme večere, i najsavršenije osmehe.

Za više informacija posetite:

http://charlesduhigg.com/

https://www.facebook.com/charlesduhigg

https://twitter.com/cduhigg

Pretraga