AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Kako promeniti odnos prema životu

Andrej V. Kurpatov

"Ako nešto može da nas spasi od iluzija, onda je to naš rođeni zdrav razum! Ukoliko hoćemo da promenimo odnos prema životu, jedini pravi put jeste da se oslobodimo iluzija."

Opširnije...

Flert očima stručnjaka

Andrej V. Kurpatov

"Od čega se sastoji naš život? Sastoji se od "ličnog" i "društvenog" života. Ako postoji samo jedan od njih, to se onda i ne može nazvati život."

Opširnije...

Konflikti i kompleksi

Andrej V. Kurpatov

"Odnos roditelja i dece nije jednostavan. Ispunjen je mnogim bolovima, nerazumevanjima, uzajamnim uvredama i obostranom patnjom. Greške naših roditelja pretvaraju se u naše unutrašnje konflikte, psihološke komplekse. To je tako, i to nije dobro. Međutim, s druge strane, uveren sam da nikad nije kasno da se ispravi ono što nije dobro."

Opširnije...

Pronađi mir u svojoj duši

Andrej V. Kurpatov

"Svi se slažemo da je egoista čovek koji hoće da njemu bude dobro. Zar ne? U redu! Može li njemu da bude dobro ako je svima oko njega loše? Potpuno sam ubeđen da normalan čovek može da bude srećan samo u okruženju srećnih ljudi i smatram da pravilan egoizam podrazumeva želju da pomognemo drugima da budu srećni, ali i da sami budemo srećni, zato što su svi oko nas srećni. Mislim da je u tome zdrav smisao egoizma..."

Opširnije...

Biografija - Andrej V. Kurpatov

Andrej V. KurpatovTvorac savremenog modela psihologije, autor je više od stotinu naučnih radova i nekoliko desetina monografija, rukovodi jednim od najboljih psihoterapeutskih centara u Rusiji, savetnik je Savezne skupštine Ruske Federacije za pitanja psihološke kulture i psihičkog zdravlja.

Andrej Kurpatov je lekar-psihoterapeut, izuzetan specijalista sa velikim autoritetom, upravnik Klinike dr Andreja Kurpatova, načelnik Gradskog kliničkog centra u Sankt Peterburgu, član Baltijske pedagoške akademije.

Njegove knjige su veoma zanimljive, napisane razumljivim jezikom, pune su ironije i zaista pomažu da se živi!

Pretraga