Zanimljivo

Dečije lampe – osvetljenje, dekorisanje i zabava u sobi mališana

Dečije lampe

Bavljenje dizajnom dečije sobe predstavlja kombinaciju nizanja ideja, razonode i zabave, ali često i dvoumljenja, razmišljanja i usklađivanja potreba i želja mališana sa raspoloživim budžetom. Pored svih bitnih elemenata koji su deo osnovnog uređenja – krevet, ormari, radni sto i police, veoma je bitno odabrati i adekvatnu rasvetu.

Dečije lampe su sigurno izbor sa kojim nema greške, ali kako na tržištu postoji veliki broj dostupnih tipova, modela i dezena, ovaj izbor može biti prilično kompleksan, čak i kada je prepušteno mališanima da odluče šta žele za svoju sobu. Važno je obratiti pažnju na namenu lampa za decu, potreban snop svetlosti, tip sijalica i poziciju za postavljanje.

Osvetljenje kao važan faktor boravka u dečijoj sobi

U svakoj prostoriji je važno obezbediti potreban nivo svetlosti, pa su konsultacije sa profesionalcima definitivno sjajno rešenje. Baš zbog toga što intenzitet i boja svetla utiče na vid, potrebno je posvetiti pažnju svakom detalju prilikom kupovine rasvete.

Posebno kada su u pitanju dečije lampe, kao neizostavan element uređenja soba za mališane, podrazumeva se proveravanje svih svojstava – jačine i vrste sijalice, načina uključivanja i isključivanja, snop svetlosti i slično. Danas se uglavnom biraju plafonjere za osnovno svetlo, kao i lusteri minimalističkog stila, dok su dečije lampe dekor koji ukrašava sobu i olakšava realizaciju aktivnosti za radnim stolom.

Dečije lampe za olakšanje mnogih aktivnosti

Rasveta u dečijoj sobi spaja lepo i korisno – pruža im užitak u detaljima i omiljenim dezenima, uz dobijanje potrebnog izvora svetlosti za neometan i boravak bez umora oka. Dečije lampe obezbeđuju dodatno osvetljenje prilikom izrade domaćih zadataka, čitanja i sedenja za radnim stolom, a takođe skladno dekorišu ambijent.

Ukoliko se radi o rasveti za radne stolove, uglavnom se biraju stone lampe sa fleksibilnim podešavanjem nivoa, ugla i pozicije pod kojim se dobija snop svetlosti od sijalice. U ovom pogledu, izbegavaju se neonski izvori, a prednost se daje LED sijalicama koje su bezbedne, ekološki zasnovane, ne greju se i dugo traju.

Dizajn lampe za užitak i osmeh najmlađih obožavaoca dekora

Kada se usklade svi detalji koji se tiču performansi i svojstava dečije lampe, izbor može da se prepusti najmlađima – na osnovu željenih boja, dezena i dizajna. Danas mališani obožavaju junake iz crtanih filmova, pa su mnoge lampe dostupne sa motivima i likovima, šarama, čak i u obliku prepoznatljivih heroja. Kako dizajn igra veliku ulogu u donošenju odluke o kupovini dečije lampe, bitno je da ponuda bude bogata i raspoloživa, kako za devojčice tako i za dečake.

S obzirom da njihove ideje, želje i mašta nema granica, sigurno je da neće hteti da odaberu drugu lampu od one koju su zamislili, posebno kada se radi o omiljenim likovima, bojama, ukrasima i detaljima koje žele da imaju u svojoj sobi.

Kvalitetne i moderne dečije lampe mogu se videti u najvećem broju soba za mališane svih uzrasta i preferencija, zbog čega i predstavljaju važan asortiman salona rasvete. Posvećenost detaljima, uzimanje u obzir dečijih želja, razmatranje cenovnih rangova i usklađivanje sa mogućnostima, olakšaće pružanje prednosti kvalitetu i donošenje konačne odluke o izboru.

Related Posts

digitron-pare

Prodajete stan? Kako do što veće zarade

Prodaja stana se na prvi pogled čini kao laka zarada i brz način da dođete do veće količine novca. Međutim, stvarnost je ipak nešto drugačija i ukoliko ulazite…

ljudi-proslava

Vrhunske taktike za organizaciju korporativnih događaja!

Korporativni događaji su postali neizostavan deo poslovne strategije mnogih kompanija, pružajući priliku za umrežavanje, promociju i jačanje brenda. Bilo da se radi o internim sastancima, konferencijama, seminarima ili…

more-plaza-palme-suncobrani

Aranžmani za Dubai – Zaronite u luksuz i koncept budućnosti

Dubai nije samo destinacija. Taj grad je sam po sebi impresivna simfonija arhitekture, raskoši i mesto na kojem se sureću prošlost i budućnost, futurizam i bezvremeni luksuz. Kad…

zena-ves

Kućni uređaji bez kojih savremeni dom ne bi funkcionisao

Savremeni domovi se u velikoj meri oslanjaju na tehnologiju koja nam olakšava svakodnevni život. Razvoj kućnih aparata i uređaja promenio je i način na koji svako od nas…

devojka papir u ruci

Kako možeš koristiti svoje talente i veštine da doneseš pozitivne promene u svetu?

Kako svoje talente i veštine koristiti za pozitivne promene u svetu? Pročitajte inspirativne priče i savete na INSPIRACIJA.rs i pronađite inspiraciju za svoj put ka pozitivnim promenama!

kupatilo-elementi

Provereni saveti za higijenski sjaj u vašem kupatilu!

Kupatilo je jedno od onih mesta u domu gde higijena zauzima najviši prioritet. Održavanje visokog nivoa čistoće u kupatilu ne samo da pruža ugodnije i prijatnije okruženje za…