Zanimljivo

Dečije lampe – osvetljenje, dekorisanje i zabava u sobi mališana

Dečije lampe

Bavljenje dizajnom dečije sobe predstavlja kombinaciju nizanja ideja, razonode i zabave, ali često i dvoumljenja, razmišljanja i usklađivanja potreba i želja mališana sa raspoloživim budžetom. Pored svih bitnih elemenata koji su deo osnovnog uređenja – krevet, ormari, radni sto i police, veoma je bitno odabrati i adekvatnu rasvetu.

Dečije lampe su sigurno izbor sa kojim nema greške, ali kako na tržištu postoji veliki broj dostupnih tipova, modela i dezena, ovaj izbor može biti prilično kompleksan, čak i kada je prepušteno mališanima da odluče šta žele za svoju sobu. Važno je obratiti pažnju na namenu lampa za decu, potreban snop svetlosti, tip sijalica i poziciju za postavljanje.

Osvetljenje kao važan faktor boravka u dečijoj sobi

U svakoj prostoriji je važno obezbediti potreban nivo svetlosti, pa su konsultacije sa profesionalcima definitivno sjajno rešenje. Baš zbog toga što intenzitet i boja svetla utiče na vid, potrebno je posvetiti pažnju svakom detalju prilikom kupovine rasvete.

Posebno kada su u pitanju dečije lampe, kao neizostavan element uređenja soba za mališane, podrazumeva se proveravanje svih svojstava – jačine i vrste sijalice, načina uključivanja i isključivanja, snop svetlosti i slično. Danas se uglavnom biraju plafonjere za osnovno svetlo, kao i lusteri minimalističkog stila, dok su dečije lampe dekor koji ukrašava sobu i olakšava realizaciju aktivnosti za radnim stolom.

Dečije lampe za olakšanje mnogih aktivnosti

Rasveta u dečijoj sobi spaja lepo i korisno – pruža im užitak u detaljima i omiljenim dezenima, uz dobijanje potrebnog izvora svetlosti za neometan i boravak bez umora oka. Dečije lampe obezbeđuju dodatno osvetljenje prilikom izrade domaćih zadataka, čitanja i sedenja za radnim stolom, a takođe skladno dekorišu ambijent.

Ukoliko se radi o rasveti za radne stolove, uglavnom se biraju stone lampe sa fleksibilnim podešavanjem nivoa, ugla i pozicije pod kojim se dobija snop svetlosti od sijalice. U ovom pogledu, izbegavaju se neonski izvori, a prednost se daje LED sijalicama koje su bezbedne, ekološki zasnovane, ne greju se i dugo traju.

Dizajn lampe za užitak i osmeh najmlađih obožavaoca dekora

Kada se usklade svi detalji koji se tiču performansi i svojstava dečije lampe, izbor može da se prepusti najmlađima – na osnovu željenih boja, dezena i dizajna. Danas mališani obožavaju junake iz crtanih filmova, pa su mnoge lampe dostupne sa motivima i likovima, šarama, čak i u obliku prepoznatljivih heroja. Kako dizajn igra veliku ulogu u donošenju odluke o kupovini dečije lampe, bitno je da ponuda bude bogata i raspoloživa, kako za devojčice tako i za dečake.

S obzirom da njihove ideje, želje i mašta nema granica, sigurno je da neće hteti da odaberu drugu lampu od one koju su zamislili, posebno kada se radi o omiljenim likovima, bojama, ukrasima i detaljima koje žele da imaju u svojoj sobi.

Kvalitetne i moderne dečije lampe mogu se videti u najvećem broju soba za mališane svih uzrasta i preferencija, zbog čega i predstavljaju važan asortiman salona rasvete. Posvećenost detaljima, uzimanje u obzir dečijih želja, razmatranje cenovnih rangova i usklađivanje sa mogućnostima, olakšaće pružanje prednosti kvalitetu i donošenje konačne odluke o izboru.

Related Posts

Aparati za varenje

Rukotvorine iz plamena: Od ideje do krajnjeg proizvoda

Umetnost varenja prevazilazi puko spajanje dva komada metala. To je kombinacija veštine, strasti i tehnike koja transformiše običan komad metala u remek-delo. Sa pravim alatima i pristupom, svako…

inspiracija1

Kancelarija u kući: Kako se organizovati ukoliko radite remote

Kućne kancelraije su danas sastavni deo svakog doma i predstavljaju značajan dodatak bez kog se ne može. Bilo da je remote rad sastavni deo vašeg posla ili imate…

Tricikli za decu

Koliko su tricikli za decu korisni za njihov razvoj?

Tricikli omogućavaju deci da razviju svoje veštine ravnoteže i koordinacije, što može biti od koristi kada kasnije u životu uče kako da voze bicikl. Tricikli takođe imaju neke…

svecana-torta-10-rodjendan

Svečane torte za 18. rođendan

U većem delu sveta, kada osoba napuni 18. godina smatra se odraslom i stiče nova prava, obaveze i odgovornost. Upravo zato, 18. rođendan se smatra veoma posebnim i…

norveski radijator

Izaberi način grejanja koji je i efikasan i isplativ

Mnogi se u svojim domaćinstvima ili kancelarijama opredeljuju za norveške radijatore, bilo za grejanje, bilo dogrevanje prostora, jer su oni vrlo praktičan sistem, jednostavan za upotrebu i ekonomičan….