Lifestyle

Apsolutni trend ove sezone: ženske Premiata patike

patike

Kada je obuća u pitanju tržište dostupnih proizvoda je poput okeana, čini  se beskonačno. U tom okeanu ponude svako može naći ono što odgovara njegovim kriterijumima, željama i stilu. Međutim mnogo je manje one obuće koja zadovoljava lične kriterijume zajedno sa tradicijom u izradi, vrhunskom kvalitetu i prepoznatljivom imenu.

Jedna od takvih linija obuće istakla se svojom istorijom, originalnošću, vrhunskim kvalitetom i ponudom koja obara za nogu. U pitanju su ženske Premiata patike.

Šta ih čini tako posebnim?

Duga istorija nastanka

Kompanija Premiata koju danas predstavlja Graziano Mazza kontinuirano beleži rast i razvoj jer njen vlasnik ima ideje i vizije koje su okrenute ka budućnosti. On je nakon skoro sto godina postojanja porodične kompanije istu preuzeo 1991. godine i samo ime i brend potpuno oživeo. On je to uradio restrukturiranjem cele kompanije, ali i modernizacijom opreme i načina rada.

Revolucija koja su Premiata patike napravile u modnoj industriji je poznata u svetu mode. Mazza je svoju prvu liniju lansirao davne 1996. godine i to su bili modeli sa sofisticiranim gornjim delom i gumenim đonom čime su kao urbane održavale trend godinama.

Godine 2009. lansirana je linija patika koje su inspirisane retro cipelama za trčanje iz 1970-ih godina koja je takođe naišla na dobru reakciju šire populacije i kupaca.

Danas ima radnje svuda po svetu, brend je svetski prepoznat i cenjen i čini jedan od traženijih modela obuće u modnom svetu i među onima koji biraju samo kvalitetne i originalne stvari.

I u Srbiji možete naći njihove modele na nekoliko lokacija, ali i online.

Lako se kombinuju uz svaki stil

Atletske cipele odnosno patike predstavljaju apsolutni manifest savremenog globalizovanog društva. One su prvobitno korišćene samo za sportske aktivnosti, a danas su došle do toliko široke primene da predstavlju nezaobilazni komad neformalne odeće, a u sve većem broju slučajve i formalnih kombinacija.

Kao lider u ovom sektoru, predstavlju trend koji nikada ne izlazi iz mode i predstavljaju istovremeno ležernost i neformalnost u kombinaciji sa visokim kvalitetnom i udobnošću.

Njihov karakterističan dizajn, obojen italijanskim poreklom, kome se dodaje i poseban način obrade kože, ali i činjenicu dekontekstualizacije stila kada je ova vrste obuće u pitanju čini ih dovoljno unikatnim modelima.

Mazzo je u jednom od svojih intervjua rekao ,,obućarstvo je tehnika, ne želim da zvučim arogantno ali mislim da sam ja odličan ,,tehničar“ kada su cipele u pitanju i mogu da smislim razne ideje, ali i rešenja kako bih napravio kompromis između funkcionalnosti i mode, odnosno modnih elemenata – i kad kažem cipele mislim na sve dimenzije procesa izrade obuće“.

Jedinstvene su, neponovljive i visoko kvalitetne

Kombinacija jedinstvenog dezena i modela, realističnih boja i njihovog savršenog kombinovanja nijansi kao i neobičnih krojeva čine modele ženskih Premiata patika ekskluzivnim pedmetom i predstavalju želju svakog ljubitelja prave mode širom sveta.

Udobne sa jedne strane, a sa druge strane prefinjene i vrlo dekorativne čine da sve njihove linije ženskih patika izgledaju savršeno. Svaka linija ovog brenda teži tome da prenese poruku različitosti, ali u smislu otvorenosti za nove stilove i načine življenja.

Njihov razvoj i internacionalizacija brenda je i dalje u usponu, a nove radnje se kontinuirano otvaraju širom sveta.

Ono što im je cilj jeste da razviju dovoljno kvalitetan, udoban i jedinstven proizvod koji je istovremeno ikoničan i prepoznatljiv i koji se lako prilagođava stilovima i istorijskim promana bez gubljenja karaktera.

Related Posts

svadbena-ceremonija-na-otvorenom

Bezbednost i bezbrižnost: Kako osigurati dobru atmosferu i izbeći neprijatne situacije na velikoj svadbi

Pronalaženje savršene ravnoteže između bezbednosti i bezbrižnosti na svadbi može biti izazov. Planiranje venčanja je doba uzbuđenja i maštanja za buduće mladence, a savršen restoran za veliku svadbu…

inspiracija1

Iskoristite vikend za beg u prirodu – Uživanje u Fruškoj gori sa porodicom i prijateljima

U srcu severa Srbije, očaravajući planinski lanac Fruška gora mami putnike svojom kombinacijom prirodne lepote, kulturne baštine i tišine. Ovo slikovito odredište nudi savršen vikend odmor za one…

najbolje svirke u Beogradu

Gde su ovog leta najbolje svirke u Beogradu?

Ukoliko tragate za dobrim provodom ili ste od onih koji bi da uživaju u laganim tonovima u nekom baru, put će vas sigurno odvesti do nekog od ovog…

Cybex kolica

Cybex kolica za bebe – pravi izbor za sve nove roditelje

Iako je nemačka kompanija Cybex na tržištu tek od 2005. godine, ona je odavno obezbedila svoje mesto na veoma konkurentnom tržištu prevoza dece. Cybex  kolica su jedna stvar…

mladi-bracni-par

Kako razmišljaju mladi bračni parovi danas: Da li živeti u zajednici ili kupiti sopstvenu nekretninu?

Svaki mladi bračni par teži da zajednički život otpočne u sopstvenom prostoru gde će imati svu potrebnu privatnost i kreirati ga po svom ukusu i željama. Realnost je…

Šporeti

Šporeti i frižideri kao važni elementi dizajna kuhinjskog ambijenta

Svaki ambijent privatne ili poslovne namene ima opremljenu kuhinju, trpezariju ili menzu za ishranu vlasnika, članova porodice, zaposlenih ili drugih korisnika. Da bi enterijer bio koristan i istovremeno…