RazmišljanjaVaša doza inspiracije!

Lažna nada? (Ili još malo o uverenjima)

Читать Журналы онлайн бесплатно
андроид

MK - 10.10.2018.

Postoji li nešto kao što je lažna nada? Možda je nada uvek i na prvom mestu nada da je nešto moguće, ma koliko ona bila mala.

Ali nada je nada i to znači da uvek postoji makar i mala šansa da se nešto ostvari. Ako mislimo da nema nade, onda je za nas to gotovo. Završeno. Ali ako mislimo da ima neke nade, to za nas znači mnogo. Bar da ne odustanemo od nečega na samom početku.

Tako da se sve svodi na to kako mi gledamo na stvari i za čega se opredeljujemo svaki dan. Da li mislimo da za nešto ima nade ili mislimo da nema? To je veoma značajno, jer na osnovu te početne procene radimo sve ostalo, ili ne radimo.

Ono u čega smo uvereni nam diktira sve ostalo. Moramo biti svesni svojih uverenja, jer su ona naš prvi kamen spoticanja kada krenemo nešto da radimo ili bar počnemo da razmišljamo o tome.

Mi se ponašamo u skladu sa svojim uverenjima i sve što radimo, radimo tako da ih podupiremo. Ako se nešto kosi sa našim uverenjima, mi to jednostavno nećemo uraditi i kraj priče.

Zato je toliko važno da budemo svesni koja su naša uverenja, jer se može desiti da nešto nije u skladu sa njima a mi to poželimo da uradimo. Tada treba prvo da preispitamo svoje uverenje i tek onda možemo da krenemo to da radimo.

Prema tome, da li je neka nada lažna ili ne, zavisi samo od našeg uverenja. Ono dalje oblikuje naše ponašanje i donošenje odluke da li ćemo nešto uraditi ili nećemo.

Trik je u tome što mi to možemo da promenimo: svesno možemo da promenimo svoje uverenje i tada se menja sve ono što dalje iz njega proističe.

Mi možemo da menjamo sve što poželimo, ali samo ako u to verujemo.

Možemo ono što mislimo da možemo i obratno.

Nada uvek postoji, a da li je lažna ili ne, to sami određujemo za sebe. Mi biramo, kao i uvek!

Možete pročitati više o ovoj temi:

Realnost

Realno je ono što vi smatrate da je realno. Ne postoji objektivna realnost. Toga nema. Ono što postoji jeste naša subjektivna realnost, ono što mi mislimo da je naša realnost.

Dokaz

Sve ono što smo do sada uradili je dokaz da možemo još mnogo više od toga da uradimo!

Sreća

Ja volim da kažem za sebe da imam sreće u životu. I pritom stvarno i VERUJEM da je tako. Šta to zapravo znači?