AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Poklon

Spenser Džonson

""Poklon može da ti pruži razne vrste bogatstava. Ali njegova vrednost se ne meri samo zlatom ili novcem.""

* * *

""Uspeh se kreće prema svemu što ti misliš da je važno", odgovorio je starac."

* * *

""Uspeh je nešto što svi definišemo za sebe u raznim fazama naših života.""

* * *

"Ti već znaš šta predstavlja poklon. Već znaš gde možeš da ga pronađeš. Već znaš kako može da te učini srećnim i uspešnim. Najbolje si to znao kada si bio mlađi. Jednostavno si zaboravio."

* * *

""Niko ne može da pronađe Poklon za nekog drugog. Poklon je dar koji moraš da daš samom sebi. Jedino ti imaš moć da otkriješ šta je on", objasnio je starac."

* * *

""Da bi pronašao Poklon za sebe, seti se vremena kada si bio najsrećniji, i najuspešniji. Ti već znaš gde možeš da nađeš Poklon. Samo nisi svestan toga.""

* * *

""Kada si potpuno posvećen onome što radiš, tvoje misli ne lutaju i ti si srećan", govorio je starac. "Misliš samo na ono što se dešava tog trenutka.""

* * *

"Poklon nije prošlost i nije budućnost. Poklon je sadašnji trenutak! Poklon je sada!"

* * *

"Biti u sadašnjem trenutku znači koncentrisati se na ono što se dešava baš sada! To znači da cenite darove koje dobijate svakog dana."

* * *

"Kada si u Sadašnjosti, osećaš se srećno i uspešno."

* * *

"Čak i u najtežim situacijama, kada se fokusiraš na ono što je dobro u tom poklonjenom trenutku, to te čini srećnijim, i daje ti potrebnu energiju i pouzdanje da se suočiš sa onim što je pogrešno."

* * *

"Biti u sadašnjem trenutku podrazumeva isključivanje bilo kakvih smetnji i obraćanje pažnje na ono što je važno, sada. Ti kreiraš svoju sopstvenu sadašnjost tako što joj posvećuješ pažnju."

* * *

"Teško je ostaviti prošlost na miru ako nisi naučio iz prošlosti. Što pre naučiš i pustiš prošlost poboljšaćeš sadašnjost."

* * *

"Svaki put kada si nesrećan u sadašnjosti ili se osećaš neuspešnim, vreme je da naučiš iz prošlosti ili da planiraš budućnost."

* * *

""Kada si uznemiren, ili imaš bilo kakva druga negativna osećanja o Prošlosti koja se mešaju u Sadašnjosti, tada moraš da odvojiš vreme da pogledaš u Prošlost i naučiš iz nje.""

* * *

"Pogledaj šta ti se desilo u prošlosti. Izvuci dragocenu pouku iz nje. Iskoristi to što si naučio da poboljšaš sadašnjost."

* * *

"Ne možeš da promeniš prošlost, ali možeš da naučiš iz nje. Kada se ista situacija ponovi, možeš stvari drugačije da uradiš i uživaš u još uspešnijoj sadašnjosti."

* * *

"Niko ne može da predvidi ili kontroliše budućnost. Ipak, što više planiraš ono što želiš da se dešava, manje si zabrinut u sadašnjosti, i više budućnosti ti je poznato."

* * *

"Zamisli kakva bi predivna budućnost mogla da bude. Napravi realni plan da bi je ostvario. Počni da ostvaruješ svoj plan u sadašnjosti."

* * *

"Živeti u Sadašnjosti, učiti iz Prošlosti, i planirati za Budućnost nije sve. Tek kad živiš sa Svrhom i ponašaš se u skladu sa Sadašnjošću, Prošlošću i Budućnošću, to dobija smisao."

* * *

"Kako se ponašaš zavisi od tvoje svrhe. Kada želiš da budeš srećan i uspešniji vreme je da budeš u sadašnjem trenutku. Kada želiš da sadašnjost bude bolja od prošlosti vreme je da naučiš iz svoje prošlosti. Kada želiš da budućnost bude bolja od sadašnjosti vreme je da planiraš za budućnost."

* * *

"Kada živiš i radiš sa svrhom, i posvećuješ se onome što je važno sada, sposobniji si da vodiš, upravljaš, pružaš podršku, budeš prijatelj, i voliš."

* * *

"Uspeh postaje ono što ste vi sposobni da budete. I napredak u ostvarivanju korisnih ciljeva. Svako od nas definiše za sebe šta podrazumeva biti uspešan."

(Izdavač: Alnari - Mono i manjana, Beograd, 2004. godina)

Biografija - Spenser Džonson

Spenser DžonsonSpenser Džonson rođen je 1940. u Južnoj Dakoti. Završio je psihologiju na Univerzitetu Oaks u Kaliforniji. Najpoznatiji je po svojoj knjizi Ko je maznuo moj sir iz 1998. godine. Ta knjiga se godinama nalazila na listama bestselera Njujork tajmsa i Pablišers viklija. Napisao je dvadesetak knjiga kao autor i koautor koje su prevedene na dvadeset šest jezika.

Za više informacija posetite:

http://spencerjohnson.com/

Pretraga