AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Meditacija za početnike

Siniša Ubović

"Meditacija je zapravo veoma zanimljiva, prirodna, lako primenljiva, moćna, produktivna, senzualna, uzbudljiva i veoma jednostavna!"

* * *

"Važno je osvestiti istinu da je meditacija u stvari jedno potpuno prirodno stanje koje, ako se shvati i prihvati, može da našem životu podari potpuno novu, fantastičnu dimenziju."

* * *

"Boravak u tišini je ono što drugim rečima zovemo meditacija."

* * *

"Mnogi danas od meditacije prave veliku filozofiju."

* * *

"Veoma je važno da shvatite važnost i dobrobit meditacije."

* * *

"Kao što je našem organizmu potrebna hrana da bismo imali snagu za sve one izazove koje na fizičkom nivou obavljamo, isto tako je i našoj duši potrebno da se nahrani."

* * *

"A nema bolje hrane od one koja dolazi direktno sa izvora našeg bića. Meditacija predstavlja onaj "hleb naš nasušni", ono bez čega naša duša ne može da dopre do nas, a isto tako ni mi ne možemo da dođemo do nje."

* * *

"Meditacija je najsavršeniji kanal komunikacije između nas i Boga, univerzuma ili naše unutrašnje mudrosti."

* * *

"Samo desetak ili petnaest minuta provedenih dnevno u ovom miru zameniće sate i sate rada, razmišljanja i napora. Uranjajući u ovu tišinu i malo-pomalo oslobađajući se otpora, dopuštamo sebi da čujemo poruke koje nam naša duša šalje, dolazimo u kontakt sa svojim unutrašnjim vođstvom, koje često od silne buke nismo u stanju da čujemo."

* * *

"Meditirajući, dobijamo neverovatne odgovore, do kojih bismo teško stigli jurcajući i trčeći kroz život. Podarite sebi ovih nekoliko minuta dnevno jer to je najbolji način da čujete istinske potrebe svog bića. Dopustite intuiciji da vam šapne ono što zna, a uverićete se da sigurno zna najbolje."

* * *

"Meditacija je prirodno stanje relaksacije koje uglavnom svi praktikujemo a da često toga nismo svesni. Objašnjenje leži u činjenici koju sam u više navrata naglasio – da je meditacija jedan apsolutno prirodan proces. Kada doživite stres, vaša prirodna potreba je da uzmete vazduh, da udahnete, da se obnovite."

* * *

"Da bismo se vratili na svoj pravi put, da bismo povratili ravnotežu i da bismo se vratili suštini, potrebno je da se oslobodimo svega nepotrebnog i da sa sebe skinemo sve ono što baca tamu na svetlost naše duše. Zato je disanje prirodan odgovor na sve. A upravo je disanje uvod u meditaciju."

* * *

"Sigurno ste mnogo puta meditirali a da niste toga bili svesni. Svaki put kada ste makar na nekoliko trenutaka bili usmereni na svoje disanje bili ste u stanju meditacije. To su oni trenuci kada ste bili tu, a niste bili tu. To su oni momenti kada vam je jedino bilo važno da se umirite. A vaše biće je znalo kako da to izvede."

* * *

"Meditacija je prirodan odgovor našeg bića na sve što nam se u životu dešava."

* * *

"Meditacija je stanje u kom se odmaramo i obnavljamo, ali na jedan mnogo efektivniji način."

* * *

"Meditacija je šifra kojom otključavamo vrata sveopšteg univerzalnog znanja koja smo iz nekog razloga zaključali."

* * *

"Meditacija nam pomaže da se umirimo i da makar na nekoliko minuta dnevno budemo sa tom najvažnijom osobom u svom životu, sa sobom. Zbog čega je to važno? Upravo zbog toga što smo baš u ovom brzom vremenu i u potrazi za srećom uglavnom okrenuti ka spolja, ka drugima, tražeći odgovore, tražeći potvrdu, podršku i prihvatanje, zaboravljajući da je najveća potvrda koja nam je potrebna u životu, potvrda koja nam dolazi od nas samih."

* * *

"Svi mogu da dođu i da prođu, da budu tu i da odu, ali niko od nas nikada neće otići iz svog života."

* * *

"Tu smo zauvek, dokle god smo u ovoj fizičkoj formi. I umesto da jurimo okolo nadajući se da će bolji dani i rešenja da padnu sa neba, mnogo je bolje zastati, udahnuti i zagledati se u sebe. I upravo je to mesto gde ćemo pronaći sve odgovore. Nema više potrebe da lutamo. Već smo stigli. Sve je već tu. Obezbeđeno. Tačno. Istinito."

* * *

"I zato, ne plašimo se istine. Odbacimo strah i zagledajmo se u sebe. Oslušnimo našu unutrašnju tišinu koja zna sve i ne traži ništa. Samo strpljivo čeka da je čujemo."

* * *

"Gotovo da ne postoji razlog da ne meditiramo. Bilo da nam je loše, bilo da je sve u najboljem redu. Jednostavno, meditacija je namenjena svakome i svako može da ima koristi od nje ako želi da je uključi u svoju svakodnevnu praksu. Ne postoji ništa važnije od spoznaje sebe samog. A upravo nas meditacija vodi tim putem."

* * *

"Meditacija nas osnažuje i pomaže nam da sve što radimo, radimo još bolje, efektnije i sa više uspeha!"

* * *

"Nije svrha meditacije da pobegnemo od stvarnosti u kojoj živimo, već da osnažimo sebe kako bismo upravo ovaj život koji imamo živeli punim plućima i radosno."

* * *

"Nesklad sa sobom dovodi do nesklada sa celim svetom."

* * *

"Kad meditiramo, mnoge stvari o kojima maštamo i koje priželjkujemo počinju da se dešavaju u našem životu. U početku lagano i polako, a s vremenom se ovaj proces ubrzava. Uz redovnu meditaciju mnoge manifestacije postaju sastavni deo našeg iskustva!"

* * *

"Nema toga što će nam biti uskraćeno ako nam to zaista pripada."

* * *

"Da bismo savladali jezik duše, potrebno je da ovladamo praktikovanjem tišine."

* * *

"Stres je uzrok mnogih problema, a jedino što ga stvarno može eliminisati jeste ono što mu je potpuna suprotnost, a to je mir."

* * *

"Počnimo da meditiramo i odgovori će stizati sami od sebe."

* * *

"Jedina osoba na koju meditacija nema pozitivan efekat jeste ona osoba koja ne meditira."

* * *

"Meditacija je prepuštanje, a prava snaga je upravo u tome, u prepuštanju."

* * *

"Prepuštanjem mi više ne verujemo u samo jedan ishod i jedini način koji smo isplanirali, već ostavljamo prostor za nešto možda još bolje."

(Izdavač: Leo commerce, Beograd, 2015. godina)

Biografija - Siniša Ubović

Siniša UbovićSiniša Ubović je uspešan glumac, pisac, motivacioni govornik i ujedno je jedan je od vodećih trenera i predavača u oblasti motivacije, ličnog rasta i samopomoći.

Prvi je licencirani trener Heal Your Life programa u ovom delu Evrope. Od 2010. godine kada je ovaj program baziran na metodologiji Lujze Hej doneo na prostore bivše Jugoslavije, Siniša je održao veliki broj predavanja, radionica i edukacija širom regiona. 2012. godine od strane najvažnijih ličnosti u oblasti svetskog HYL-a, a pre svega Lujze Hej lično, njegov rad biva prepoznat i veoma visoko ocenjen te postaje jedan od dvanaest trenera u celom svetu koji dobijaju licencu za obučavanje budućih trenera ovog programa. Kao nosilac licence za ovaj region, u okviru svog koncepta PUT PROMENE izveo je već nekoliko generacija trenera ovog moćnog i svetski priznatog programa.

Stalni je gostujući trener i predavač na HYL obukama koje se održavaju u Turskoj.

Siniša Ubović je autor mnogih knjiga a svaka je veoma brzo postala bestseler. Do sada je napisao “Put promene…i neće biti kraja čudesima”, ” Afirmacije za put promene”, “100% JA”, “Dnevnik promene”, “Meditacija za početnike” kao i jedan od najinspirativnijih motivišućih romana “Moja baba zen budista”. Svoj rad je u više navrata predstavljao u gotovo svim zemljama regiona kao i u Engleskoj, Turskoj i Americi.

Za više informacija posetite:

http://www.putpromene.com/

https://www.facebook.com/ubovic.sinisa

https://www.youtube.com/user/2102011/feed

Pretraga