AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Volite sebe, iscelite svoj život

Читать Журналы онлайн бесплатно
андроид

Lujza L. Hej

"Ako želite promenu u svom životu, onda ste vi onaj koji mora da se promeni. A kada se vi promenite, onda će se svi ostali u vašem svetu promeniti u odnosu na vas."

* * *

"Sve što treba da uradite je da promenite neke misli i da oslobodite neka verovanja. Zvuči jednostavno? Ipak, nije uvek lako."

* * *

"Menjanje može da bude teško, a može biti i lako. Priznajte svaki napor koji učinite. Znajte da može da postoji prelazni period između vašeg starog i novog sistema razmišljanja. Možete da se kolebate između bivšeg ponašanja i šema razmišljanja. Nemojte da se obeshrabrite. Volite sebe onako kako biste voleli dragog prijatelja. Hrabrite sebe dok prolazite kroz novo iskustvo."

* * *

"Bićete u mogućnosti da pravite nove izbore. A svaki novi izbor je seme u vašoj novoj mentalnoj bašti. A semenu treba vremena da se razvije i nikne. Znajte, kada posadite seme, ne dobijete odmah drvo jabuke. Slično tome, nećete uvek dobiti odmah rezultate ni od ovoga posla."

* * *

"Život je vrlo jednostavan. Dobijamo ono što dajemo. Verujem da smo svi odgovorni za svako iskustvo u našem životu, i najbolje i najgore. Svaka naša misao kreira našu budućnost. Svako od nas stvara svoje iskustvo mislima i rečima koje izgovara."

* * *

"Verovanja su ideje i misli koje prihvatamo kao istinu. Ono što mislimo o sebi i svetu postaje za nas istina. Ono što izaberemo da verujemo može da proširi i obogati naš svet."

* * *

"Kada smo voljni da promenimo naše primarne strukture verovanja, onda možemo da doživimo pravu promenu u životu."

* * *

"Kakva god da su vaša verovanja o sebi i svetu, zapamtite da su to samo misli, a misli mogu da se promene."

* * *

"Naš podsvesni um prihvata sve u šta mi izaberemo da verujemo. Univerzalna Moć nas nikada ne osuđuje ili kritikuje. Ona nas samo prihvata po našoj sopstvenoj vrednosti. Ako prihvatite ograničavajuće verovanje, onda će ono za vas da postane istina."

* * *

"Zapamtite da se ovde radi o mislima, a misli mogu da se izmene. Imamo neograničeni izbor u onome o čemu možemo da mislimo, a središte moći je uvek u sadašnjem momentu."

* * *

"O čemu mislite u sadašnjem momentu? Da li je to pozitivno ili negativno? Želite li da ta misao kreira vašu budućnost?"

* * *

"Kada smo bili deca, o sebi i o životu smo učili iz reakcija odraslih oko nas. Prema tome, većina nas ima tuđe ideje o tome ko smo, kao i mnogo pravila o tome kako život treba da se živi."

* * *

"Kada odrastemo, imamo tendenciju da ponovo stvorimo emocionalno okruženje našeg prvobitnog porodičnog života."

* * *

"Ne teram vas da krivite svoje roditelje. Svi smo mi žrtve žrtvi i oni nisu mogli da vas uče nečemu što nisu znali."

* * *

"Bez obzira na to kakav je problem, vaša iskustva su spoljni efekti unutarnjih misli. Čak je i mržnja prema samom sebi misao koju imate o sebi. Ta misao proizvodi osećanje a vi onda prihvatate to osećanje. Ali ako nemate misao, nećete imati ni osećanje. Misli mogu da se izmene. Promenite misao i negativno osećanje će da nestane."

* * *

"Prošlost nema moć nad nama. Nije bitno koliko smo dugo u negativnoj šemi. U ovome momentu možemo da budemo slobodni."

* * *

"Verovali ili ne, mi stvarno biramo naše misli. Mi možda po navici stalno ponavljamo istu misao tako da nam se ne čini kao da biramo misli. Ali prvobitni izbor smo mi napravili. Možemo da odbijemo da mislimo neke misli. Koliko ste često odbili da mislite pozitivno o sebi? Isto tako možete da odbijete da mislite i negativno o sebi."

* * *

"Utvrdila sam da ozlojeđenost, kritika, krivica i strah prouzrokuju većinu problema u nama i našim životima. Ova osećanja dolaze od bacanja krivice na druge i ne prihvatanja odgovornosti za sopstvena iskustva. Ako budemo odgovorni za sve što se dešava u našim životima, onda nećemo imati koga da krivimo. Šta god da se dešava "tamo napolju", to je samo ogledalo našeg sopstvenog unutarnjeg razmišljanja."

* * *

"Ako izaberemo da verujemo da smo bespomoćne žrtve i da je sve beznadežno, onda će nas univerzum podržati u tom verovanju. Naša najgora mišljenja o sebi će biti potvrđena."

* * *

"Ako izaberemo da verujemo da smo odgovorni za svoja iskustva, dobra i takozvana loša, onda imamo priliku da prerastemo efekte prošlosti. Možemo da se promenimo. Možemo da budemo slobodni."

* * *

"Utvrdila sam da kada stvarno volimo, prihvatamo i odobravamo sebe onakve kakvi smo, sve u životu ide glatko. Samo-odobravanje i samo-prihvatanje ovde i sada su ključ za pozitivne promene u svakoj oblasti života."

* * *

"Voleti sebe za mene znači nikada ne kritikovati sebe. Kritika nas zaključava baš u onu šemu koju želimo da promenimo."

* * *

"Pokušajte da odobrite sebi i vidite šta će se dogoditi. Godinama ste kritikovali sebe. Da li je pomoglo?"

* * *

"Stvorite pozitivne stavove o tome kakav život želite da imate. Jedna vrlo važna stvar je: Stavove uvek stvarajte u sadašnjem vremenu, kao što je "ja sam" ili "imam". Vaš podsvesni um je toliko poslušan da će, ukoliko izjavljujete u budućem vremenu, "želim" ili "imaću", onda tu uvek ostati – izvan vašeg domašaja u budućnosti."

* * *

"Dozvolite sebi da prihvatite dobro, bez obzira da li mislite da ga zaslužujete ili ne."

* * *

"Mnogi od nas imaju unutarnje dete koje je izgubljeno i usamljeno i oseća se odbačenim. Možda je jedini kontakt koji smo imali sa našim unutarnjim detetom u jednom dugom vremenu onaj kada smo ga grdili i kritikovali. I onda se pitamo zašto smo nesrećni. Ne možemo da odbacimo deo sebe i da i dalje imamo unutarnju harmoniju. Deo isceljenja je prikupljanje svih delova sebe da bismo bili celi i kompletni."

* * *

(1) "Svako od nas je odgovoran za sopstvena iskustva.

(2) Svaka misao koju pomislimo kreira našu budućnost.

(3) Svi se borimo sa štetnim šemama ozlojeđenosti, kritikovanja, krivice i mržnje prema sebi.

(4) Sve su to samo misli, a one mogu da se promene.

(5) Potrebno nam je da oslobodimo prošlost i da oprostimo svima.

(6) Samo-odobravanje i samo-prihvatanje "sada" su ključ za pozitivne promene.

(7) Tačka moći je uvek u sadašnjem trenutku."

* * *

"Cilj je da se promeni ono u šta verujete i svet u kome živite. Vama ne stvaraju problem ljudi, mesta i stvari; problem je način na koji "opažate i reagujete" na ta životna iskustva. Prihvatite odgovornost za sopstveni život. Nemojte da se odričete sopstvene moći."

* * *

"U korenu ovih problema je vrlo često verovanje da nismo dovoljno dobri. Dobro mentalno zdravlje počinje sa ljubavlju prema sebi. Kada potpuno volimo sebe i odobravamo sebi, i u dobru i u takozvanom zlu, možemo da počnemo da se menjamo."

* * *

"Deo samo-prihvatanja je oslobađanje od tuđih mišljenja. Mnoge stvari koje smo izabrali da verujemo o sebi nemaju apsolutno nikakvu osnovu u istini."

* * *

"Zapamtite, osećanja neadekvatnosti počinju sa negativnim mislima koje imamo o sebi. Ipak, te misli nemaju nikakvu moć nad nama osim ako mi to ne želimo. Misli su samo reči koje su spojene zajedno. One nemaju nikakvo značenje. Samo im MI dajemo značenje. Dajemo im značenje stalno se u našem umu usredsređujući na negativne poruke. Verujemo najgore o sebi. I mi biramo kakvu im vrstu značenja dajemo."

* * *

"Bez obzira na bol u kome smo, hajde da izaberemo misli koje nas hrane i podržavaju."

* * *

"Ako verujete:

Stalno sam zabrinut.

Vaša afirmacija je:

U miru sam."

* * *

"Ako verujete:

Mnogo sam usamljen.

Vaša afirmacija je:

Siguran sam, to je samo promena."

* * *

"Ako verujete:

Osećam se neuspešnim.

Vaša afirmacija je:

Moj život je uspeh."

* * *

"Kada ste uplašeni, podsetite sebe da se ne volite i ne verujete sebi. Osećanje "nisam dovoljno dobar" smeta procesu donošenja odluka. Kako možete da donesete dobru odluku kada niste sigurni u sebe?"

* * *

"Mi vidimo ono što mislimo da je problem, a onda utvrdimo šta je stvarni problem. Stvarni problem je u osećanju da "nismo dovoljno dobri" i nedostatku ljubavi prema sebi."

* * *

"Uvek smo savršeni, uvek divni i uvek promenljivi. Radimo najbolje što možemo sa razumevanjem, znanjem i svešću koje imamo. Kako odrastamo i sve više i više se menjamo, i naše "najbolje" postaje sve bolje i bolje."

* * *

"Ako verujete:

To meni neće uspeti.

Vaša afirmacija je:

Moje odluke su uvek savršene za mene."

* * *

"Ako verujete:

Bojim se samoće.

Vaša afirmacija je:

Izražavam ljubav i uvek ću je privlačiti, gdegod idem."

* * *

"Većina nas ima tako jaku naviku osuđivanja i kritikovanja da ne možemo lako da je razbijemo. A to je i najvažnija stvar na kojoj odmah mora da se radi. Nikada nećemo biti u mogućnosti da stvarno volimo sebe dok ne prevaziđemo tu potrebu da činimo da život nikad nije u pravu."

* * *

"Možda su vas naveli da verujete da treba da kritikujete sebe da biste odrasli i promenili se. Ja se uopšte ne slažem sa tim konceptom!"

* * *

"Ja verujem da kritikovanje sužava naš duh. Ono samo ustaljuje verovanje da "nismo dovoljno dobri". I sigurno ne iznosi ono najbolje u nama."

* * *

"Kada budete prevazišli potrebu da sve vreme kritikujete sebe, primetićete da više ni druge ne kritikujete toliko."

* * *

"Kada učinite da bude dobro to što ste, automatski omogućujete drugima da budu to što su. Njihove male navike vam više ne smetaju toliko. Prevazilazite potrebu da ih "promenite", da budu kao što ste vi. Kada prestanete da sudite o drugima, oni će prestati da sude o vama. I svi postaju slobodni."

* * *

"Ako verujete:

Ljudi su tako glupi.

Vaša afirmacija je:

Svako radi najbolje što može, uključujući mene."

* * *

"Ako verujete:

Baš sam budala.

Vaša afirmacija je:

Volim sebe i odobravam sebi."

* * *

"Ako verujete:

Niko ne pita šta ja mislim.

Vaša afirmacija je:

Moja mišljenja se cene."

* * *

"Svi moramo da radimo na praštanju. Svako ko ima problema sa ljubavlju prema sebi je ovde zatečen. Praštanje nam otvara srca ka ljubavi prema sebi. Mnogi od nas godinama nose u sebi gorčinu. Osećamo da smo u pravu jer su nam oni to uradili. Ja to nazivam zatvaranjem u zatvor pravedne ozlojeđenosti. Uspevamo da budemo u pravu. I tako nikad ne budemo srećni."

* * *

"Ne biti voljan za praštanje je strašna stvar koju sebi činimo. Ogorčenost je kao da svakog dana popijete kašiku otrova. Ona se nagomilava i povređuje nas. Nemoguće je biti zdrav i slobodan ako smo vezani za prošlost."

* * *

"Jedna od naših najvećih duhovnih lekcija je da shvatimo da "svako" čini najbolje što može u datom trenutku."

* * *

"Događaj je završen. Možda i vrlo davno. Pustite ga. Dozvolite sebi da budete slobodni. Izađite iz zatvora i zakoračite u svetlost života."

* * *

"Nemojte trošiti vreme pokušavajući da se "osvetite". To ne uspeva. Ono što uradimo uvek nam se vraća. Prema tome, pustite prošlost i radite na tome da sada volite sebe. Onda ćete imati divnu budućnost."

* * *

"Oprostite sebi. Pustite. Dajte sebi prostora da budete spontani i slobodni. Nema potrebe za stidom i krivicom."

* * *

"Ako verujete:

Ne zaslužuju da im se oprosti.

Vaša afirmacija je:

Opraštam im bez obzira da li su zaslužili."

* * *

"Ako verujete:

Samo slabići opraštaju.

Vaša afirmacija je:

Snaga je u praštanju i puštanju."

* * *

"Ako verujete:

Ja sam u pravu, oni nisu.

Vaša afirmacija je:

Ne postoji pravo ili krivo. Prevazilazim svoju osudu."

* * *

"Zapamtite, kakavgod da je položaj u kome ste se našli ... vaše misli su vas tu dovele. Ljudi oko vas su samo ogledalo onoga što vi mislite da zaslužujete."

* * *

"Misli mogu da se promene. A takođe i situacije."

* * *

"Postoji neograničeni broj izlaza ako samo promenimo naše misli. Hajde da se otvorimo tim izlazima. Moramo svesno da prihvatimo da blagostanje i ispunjenje mogu da dođu sa bilo koje strane."

* * *

"Kakvagod da je promena, prihvatite je i radujte joj se. Niste sami. Vi ste promena. Moć koja vas je stvorila, dala vam je moć da kreirate sopstvena iskustva."

* * *

"Ako verujete:

Na poslu me niko ne ceni.

Vaša afirmacija je:

Moj posao svako hvali."

* * *

"Ako verujete:

Svi očekuju mnogo od mene.

Vaša afirmacija je:

Ja sam na savršenom mestu i uvek sam siguran."

* * *

"Ako verujete:

Nikada neću biti uspešan.

Vaša afirmacija je:

Sve što dodirnem pretvara se u uspeh."

* * *

"Kao što sam više puta rekla, vaša svest o prosperitetu ne zavisi od novca; ali vaš dotok novca zavisi od svesti o prosperitetu."

* * *

"Znajte da, bez obzira na to kakva su vam verovanja, ona mogu da se promene u ovom trenutku."

* * *

"Ako verujete:

Ne zarađujem dovoljno.

Vaša afirmacija je:

Moj dohodak stalno raste."

* * *

"Ako verujete:

Sve je tako skupo.

Vaša afirmacija je:

Uvek imam onoliko koliko mi je potrebno."

* * *

"Ako verujete:

Ne mogu da platim račune.

Vaša afirmacija je:

Blagosiljam sve moje račune. Plaćam ih na vreme."

* * *

"Uzbudljivo je imati u životu divne ljude, mesta i stvari. Ali moramo biti načisto sa tim da nas te stvari "ne čine srećnim". Samo mi možemo sebe "učiniti srećnim". Samo mi možemo da mislimo misli koje mogu da donesu mir i radost. Nikada nemojte dati moć nekoj osobi ili izvoru sa strane. Učinite sebe srećnim, i sve dobro će vam se vratiti u izobilju."

* * *

"Vidite, svi mi imamo u sebi ogromnu mudrost. U nama leže svi odgovori na sva pitanja koja ćemo ikada postaviti. Nemate pojma kako ste mudri. Možete da se pobrinete za sebe. Imate odgovore koji su vam potrebni. Povežite se. Osećaćete se sigurnijim i moćnijim."

(Izdavač: Narodna knjiga - Alfa, Beograd, 1998. godina)

Biografija - Lujza L. Hej

Lujza L. HejLujza L. Hej (1926 – 2017) je bila predavač metafizike, nastavnik i autorka mnogih bestselera, među koje spadaju i knjige Moć je u vama, Iskusite svoje dobro odmah!, Unutrašnja mudrost i Ja to mogu®... Dela su joj prevedena na dvadeset devet jezika u trideset i pet zemalja širom sveta. Više od dvadeset pet godina, Lujza je pomagala milionima ljudi da otkriju i iskoriste puni potencijal vlastitih kreativnih mogućnosti za lični razvoj i samoisceljenje. Lujza je osnovala i bila predsednica Hay House, Inc.

Za više informacija posetite:

http://www.louisehay.com/

https://www.facebook.com/louiselhay

https://twitter.com/louisehay

https://www.instagram.com/hayhouseinc/

https://www.pinterest.com/hayhouseinc/

https://www.youtube.com/user/HayHousePresents

Pretraga