AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Vrhunac udruženog stvaranja

Читать Журналы онлайн бесплатно
андроид

Dr Vejn Dajer i Ester Hiks

"Kada se nalazite u svom sadašnjem trenutku i kada ste se uvežbali da budete uspešna vibracija gde niste zlobni, ili niste uzrujani, ili niste zabrinuti ni zbog čega, onda omogućavate nadahnuću da poteče. Tada ste toliko više od onoga što ste mislili da jeste. Tada ste početak izvorne energije. U tom času osećate jasnoću i strast."

* * *

"Stvarate sopstvenu realnost pošto zbog svojih misli odašiljete vibracionu frekvenciju na koju zakon privlačenja stalno odgovara. U skladu s tim, sve vreme dok ste budni, stvarate sopstvenu tačku privlačenja i sve što doživljavate dolazi vam zbog vaše vibracione emanacije i odgovora zakona privlačenja na tu vibraciju. Kao da stojite na nekoj vrsti rotirajućeg vibracionog diska i da samo ono što poseduje istu vibraciju može da vam se pridruži na vašem disku. Disk vam se menja u zavisnosti od misli i emocija."

* * *

"Birate taj disk prema onome na šta se koncentrišete. Možete odabrati onaj koji deluje kao ushićenje, ljubav, sloboda ili radost. Ili možete odabrati onaj koji deluje kao tuga ili očajanje. Možete da pogodite na kojem se disku nalazite prema onima koje tu srećete. Ako ste okruženi zlim ljudima, na zlom ste disku. Posve je jednostavno. Susreću se s vama zato što ste im savršeni vibracioni partneri."

* * *

"Budući da možete svesno sebe da smestite na te vibracione rotirajuće diskove, onda možete nedvosmisleno da razumete zašto vam se dešava ama baš sve što vam se dešava, kao i svakome drugome."

* * *

"Nedavno smo to objašnjavali na ovaj način: kada se ujutru probudite, imate potencijal da budete na najvišoj frekvenciji, pošto kad spavate prestaje zamah vaše tačke privlačenja."

* * *

"Stoga, čim se ujutru probudite, pre nego što vam navru misli o svemu što je juče krenulo naopako ili o svemu što danas morate da uradite, imate najveći potencijal za usklađivanje s tom čistom, pozitivnom energijom."

* * *

"Ako možete na to da se usredsredite i da pustite da se pokrene zamah, uskladićete se s tom svešću izvorne energije koja je uvek svesna svega što radite. Ali to nije nešto što se dešava tek tako, samo od sebe. Morate da se koncentrišete na to usklađivanje."

* * *

"Drugim rečima, izvor je uvek tu za svakoga. Mi smo uvek tu. I zato, kada ste svesni prisustva izvora i kada ne nudite vibraciju koja ometa vaše usklađivanje sa izvorom, onda doživljavate te divne trenutke. Tako može biti stalno. Ljude koji to čine nazivaju velikim učiteljima. Međutim, svi to možete da postignete. To je, prosto, veština usredsređivanja."

* * *

"Kada misliš neku misao makar i samo sedamnaest sekundi, zakon privlačenja dodaće joj još jednu sličnu. Tako nastupa zamah."

* * *

"Zato volimo da govorimo o zakonu privlačenja pošto je on vibracioni motor koji upravlja svime. A ne možemo govoriti o zakonu privlačenja a da ne pomenemo zamah, zato što misli imaju svoj zamah. I ako dovoljno dugo mislite neku misao, ona prerasta u jaku naviku. To je, u stvari, uverenje. Uverenje je samo misao koju stalno imate."

* * *

"Ponekad odlučujete da istrajavate u uverenjima koja vam ne služe, ali kad se tek probudite, ta uverenja su dovoljno neaktivna da možete da nađete neko novo; novo uverenje koje potiče iz izvora koji je ono što vi zaista jeste i što zaista znate."

* * *

"Pravilo od sedamnaest sekundi važi za sve. Veoma vam koristi da uvidite da zakon privlačenja – bilo da ste ga svesni ili ne – reaguje na vibraciju koju upravo sada emitujete, i stoga dolazi do zamaha. Dakle, da smo na vašem mestu, kada bi nam neka misao prijala, koncentrisali bismo se na nju. Pričali bismo o njoj. Zapisali bismo je. Razgovarali bismo o njoj s drugima. Namerno bismo podsticali taj zamah. Ali ako je to neka neprijatna misao koja nam škodi, onda bismo se trudili da je što više uopštimo."

* * *

"Što ste konkretniji u misli, brži je zamah. Što ste uopšteniji u misli, sporiji je zamah."

* * *

"Svaka misao je vibracija, a zakon privlačenja odgovara na svaku misao i zato će se misao uvećati. Jedino je pitanje da li je to misao za koju želiš da se uveća. Jer će se uvećati. Zakon privlačenja insistira na tome da hoće."

* * *

"Afirmacije su divne, ali mi bismo se postarali da se osećamo zaista dobro kada afirmišemo jer univerzum ne čuje šta govoriš, univerzum čuje šta misliš."

* * *

"Kada znaš šta ne želiš i prema tome znaš šta želiš. To te podstiče da lansiraš vibracione rakete želje, takoreći. Postoje tri koraka u procesu stvaranja. Prvi je da se pita, i kontrast ti pomaže da to preciziraš. Do drugog koraka dolazi kad izvor primi te vibracione zahteve i odmah se vibraciono uparuje s njima. Zato kažemo: "Kada zatražiš, odmah ti se daje.""

* * *

"Međutim, često postoji znatan vibracioni jaz između onog što ljudi traže i njihovog uobičajenog vibracionog mesta boravka. Treći korak je ono što nazivamo dozvoljavanje. Tu nalaziš neki način da otkriješ vibraciono usklađivanje sa onim što tražiš."

* * *

"Kada si u stanju da zatvoriš taj vibracioni jaz između onog što tražiš i onoga što je izvor već odgovorio tako da ti je trenutna vibracija na istom vibracionom položaju kao i tvoja želja, onda možeš da primiš nadahnuće. Onda možeš da počneš da ostvaruješ detalje onoga što si tražio."

* * *

"Emocije su vam jasni pokazatelji vibracionog miksa koji vam se dešava u svakom trenutku između želje na neku temu i uverenja koje gajite na tu istu temu. Imate sistem emocionalnog usmeravanja koji se sastoji od svih emocija koje osećate – od straha i očaja do nešto boljih emocija kao što su frustracija i poraženost, do još boljih emocija, kao što su nada, ljubav, radost, uvažavanje. Što je bolja emocija, manja vam je vibraciona razlika između trenutne aktivne misli i želje."

* * *

"Drugim rečima, kada imate takav dan da se sve vreme susrećete s mrzovoljnim ljudima, bilo bi dobro da uvidite da ste na mrzovoljnom disku. To vam je tačka privlačenja i zato vam oni dolaze."

* * *

"Veoma će vam koristiti da razumete da imate neku tačku privlačenja i da možete da je kontrolišete. Najbolja vam je prilika da je kontrolišete kad se tek ujutru probudite. Ne treba mnogo vremena da preobrazite svoju tačku privlačenja; dvadeset, trideset, četrdeset ili pedeset dana buđenja bez otpora i onda namernog koncentrisanja na održavanje stanja sve manjeg otpora napraviće veliku razliku u vašem osećanju i svemu što vam dolazi i postaje iskustvo. Počećete da primate uvid i pozitivne manifestacije kao što su emocije dobrog raspoloženja i ka vama će poteći dobre ideje."

* * *

"Dakle, vidiš sebe na tom visokoletećem disku, vidiš kako se baš dobro osećaš. Bio si tu neko vreme i postoje dokazi u tvom životu koji potvrđuju da si tu. Susrećeš se s dobrim ljudima, nemaš onoliko muka u saobraćaju, pronalaziš bolja mesta za parkiranje, i više od svega – osećaš jasnoću! Ne osećaš nikakvu zbunjenost. Na svim frontovima sve ti ide od ruke. I možeš da osetiš da si se promenio, kao što si rekao. Napravio si znatnu vibracionu promenu. I ona je sada održiva zato što si to učinio namerno. Vežbao si i sada si je usavršio. Vladaš njome."

* * *

"Međutim, sada, čak i sa tog vibracionog položaja vrhunske usklađenosti, i dalje pred tobom mogu da iskrsnu problemi. I dalje postoji kontrast. Ali sada je razlika u tome što te problem ne obara s diska. Zapravo, on izgleda kao prilika, kao nešto što je zanimljivo, kao nešto o čemu bi voleo da razmisliš. Ne deluje kao nešto što te poražava ili savladava."

* * *

"Divno je razumeti da si prijemčiv za vibracije i da potom nudiš svoju vibraciju namerno i da posmatraš kako sve reaguje na vibraciju koju smišljeno nudiš."

* * *

"Drugim rečima, uvek ima mesta za poboljšanje u tvojoj vibraciji i to je ono što je, po nama, najvažnije."

* * *

"Ali ne ostvarujete nikakvu vrednost ako se potom ne uskladite s novostvorenom željom. Kada je ta raketa lansirana i kad postoji nova želja, izvor se više ne vraća na nižu vibraciju. Stoga, da bi se dogodilo vaše usklađivanje, morate da dosegnete višu vibraciju i da je ostvarite. Na to mislimo pod boravkom na visokoletećem disku."

* * *

"Vezani ste. Vezani ste za ovu čistu, pozitivnu energiju. Ali dovoljno dugo niste bili na čistoj visokoj frekvenciji, tako da ste istegli svoj bandži kanap do krajnjih granica. I sada visite u vibracijama koje vam ne služe i koje nisu zaista ono ko ste. Ali ne treba mnogo da se povrati ta elastičnost."

* * *

"Vaše unutrašnje biće zna sve što ste tražili. Ono se vrti u ovoj vibracionoj stvarnosti. Vaše unutrašnje biće zna sve što želite i gde se trenutno nalazite u odnosu na sve što želite. Takođe, unutrašnje biće vam zna put najmanjeg otpora kojim ćete stići do svoje želje. Zato kada počnete da praktikujete put najmanjeg otpora, onda možete usmeriti i druge."

* * *

"Zašto vam svima toliko dugo treba da se opustite i prepustite svom prirodnom blagostanju? Zato što uvek slušate druge koji imaju svakakve spiskove svega onoga što treba da uradite da biste im udovoljili umesto da slušate šta izvor u vama zna."

* * *

"Drugim rečima, svi ste vi na zasebnom, sopstvenom kursu. I imate izvornu energiju da vas vodi svaki korak na putu. I kad naiđete na nešto što vam prija, idite tuda."

* * *

"Međutim, voleli bismo da samo nakratko prihvatite to da ste vibracija. Prihvatite da ste izvorna energija u fizičkim telima. Prihvatite da nudite vibraciju i da na tu vibraciju odgovara zakon privlačenja."

* * *

"Prihvatite da vam mišljenje izvora i vaše mišljenje dok ste koncentrisani u ovom trenutku daje sistem smernica koji može da vam pomogne da se vratite nazad na put onoga što zaista jeste i onoga što ste došli u ovo telo da proživite."

* * *

"Stoga, kada marite za to kako se osećate i uskladite se sa onim što vam prija, postajete ta proširena verzija baš ovde u ovom momentu. A onda je prvo što osećate jasnoća. Jasno vam je kuda treba da idete. Jasno vam je da li da to uradite ili ne."

* * *

"Mislimo da ne treba da dozvolite da loša osećanja steknu toliki zamah pre nego što shvatite da bi moglo da bude drugačije."

* * *

"Ali kada razumeš odnos između onoga kako se osećaš i svojih misli, koje su razlog što se osećaš tako kako se osećaš, onda možeš da promeniš svoje osećanje menjanjem misli. Onda se menjaju i događaji. Onda letiš. Samo je bitno da smišljeno praktikuješ svoje misli. Misli i osećaj. Misli i osećaj."

* * *

"I kada se osećate dobro, misao vam je sinhronizovana s načinom na koji izvor misli o njoj. A kada se osećate loše, gubite kontakt sa onim što izvor zna o njoj. Takođe morate da razumete da ste upravo vi lansirali tu želju. Sami ste rekli izvoru ko ste i šta želite. Drugim rečima, tvorac ste sopstvene stvarnosti. Izvor je taj koji drži vibracionu frekvenciju onoga što tražite."

* * *

"Naše je objašnjenje da većina fizičkih bića živi u svetu gde se svi trude da udovolje jedni drugima. Odavno su se odrekli sopstvenog sistema usmeravanja."

* * *

"Zato mnogi ljudi uče da budu fini pošto se to očekuje od njih. Ne kažemo da ne možete biti fini u svim situacijama, ali kažemo da je normalno da se osećate loše kada ste fokusirani na suprotno od onoga što vi zaista jeste i što zaista želite. I nije moguće ubediti sebe da se osećaš dobro kada se ne osećaš."

* * *

"Niko od vas ovde nije sam. Svi ste vi moćni stvaraoci. Svi ste značajni i važni. Svi ste došli s bitnim razlogom i svrhom. Ako se ne osećate sjajno, skrenuli ste s puta onoga što zaista jeste. Vreme je da se probudite ujutru i da posegnete za visokoletećim diskom i da se vratite na njega da biste bili ono što zaista jeste."

* * *

"Mnogi žele da promene svet, ali svet ne treba da se menja. Ako veruješ da svet treba promeniti, u svom nastojanju i borbi sprečavaš sopstveno usklađivanje sa izvorom, koji ti daje sredstva da ga promeniš. Moraš da se uskladiš i onda da usredsrediš svoju pažnju na poboljšanja koja želiš. Popni se na visokoleteći disk i onda se koncentriši."

* * *

"Valja biti malo blaži prema sebi. Izvor te ne osuđuje. Sam to radiš. I tada se otcepljuješ od izvora."

* * *

"Zato moraš da naučiš sebe da veruješ. Suština je u tome da uvedeš misli povezane s dobrim osećanjima sve dok ne uspostaviš neprekidan sklad sa svojim širim bićem, ili kako ti kažeš – s mudrošću koja te je stvorila."

* * *

"Ako praktikuješ vibracije ovog visokoletećeg diska tako da ih emituješ namerno, kad počneš da posustaješ, uočićeš i onda ćeš moći da se pozabaviš time. S vremenom i uz vežbu, stičeš kontrolu nad svojom vibracijom. A kada imaš kontrolu nad svojom vibracijom, prvo ti osećaj sopstvene vrednosti dolazi na mesto – zato što ti ceo univerzum pomaže. Osećaš jasnoću i sve uspeva."

* * *

"Nisu li život zapravo ti trenuci, i ovi trenuci, i oni trenuci? Ljudi čekaju svoj odmor iz snova, ili vezu iz snova, ili automobil iz snova, ili posao iz snova. A mi kažemo: kasnije nikada neće doći zato što je uvek sada, sada, sada, sada. Sada usklađenost ili ne. Sada usklađenost ili ne. Sada usklađenost ili ne. A kada pokažete sebi da možete da imate sada usklađenost, sada usklađenost, sada usklađenost, sada živite onako kako ste nameravali da živite."

* * *

"Kada mislite onako kako izvor misli o nekom, onda ste sinhronizovani sa izvorom. Možete to nazivati opraštanjem, ali mi to nazivamo usklađenošću. I postajete zavisni od tog osećaja zato što svakako više prija voleti nekog nego mrzeti ga."

* * *

"Ali, vidite, bezuslovna ljubav znači voleti zato što je ljubav sve što znaš. To je ono što zaista jesi. U uslovnoj ljubavi kažeš: ako promeniš svoje ponašanje, onda ću te voleti. A to je takva zamka za oboje, zato što se sada trudite da shvatite koje je ponašanje odgovarajuće. A nijedno ne valja. Ljuti ste jedno na drugo u svojim nesuglasicama zbog toga šta je ispravno, a šta je pogrešno. A u međuvremenu, izvor voli sve vas i oseća se veoma dobro."

* * *

"Ali ulog nikada nije zaista velik. Drugačije rečeno, možeš da budeš, imaš ili radiš šta god poželiš. Izvor ti uvek čuva leđa. Jedino što, kada ti se čini da je ulog veliki, koncentrisanije pronalaziš usklađenost."

* * *

"Sve dok ulog nije veoma visok, mnogi od vas voljni su da trpe da budu na mrzovoljnom disku. Razlog što je toliko toga što doživljavate dijametralno suprotno od onoga što želite nije to što ste loši ljudi, nije to što ste uradili nešto strašno. Razlog je to što ste hronično udaljeni od vibracije usklađenosti koja vam je urođena. Samo malo pažnje na to kako se osećate i odlučnosti da se češće osećate bolje vratiće vas u usklađenost s blagostanjem."

* * *

"I to je jedino što je pošlo malo naopako s ljudima. Previše vremena provodite pričajući o onome što ne želite umesto da izražavate ono što želite. Zato su vam frekvencije i zamah više o onome što ne želite."

* * *

"Morate da pronađete način da verujete u ono što želite, jer ako ne verujete u ono što želite, to što želite ne može doći."

* * *

"Ne možeš naći rešenje ako malo ne čačneš problem. Samo nemoj da te ponese čačkanje problema, jer ne možeš naći rešenje dok čačkaš problem. Problem i rešenje imaju različite vibracione frekvencije."

* * *

"Dakle, podstičemo vas da birate ono prema čemu ne gajite veliki otpor – ne neki povod, ne neku misiju, ne neku životnu svrhu, ne nešto čime ste potpuno obuzeti – i da razmišljate o tome. Samo izaberite nešto lagano i mislite o tome ujutru kad se probudite, i gledajte kako je univerzum lukav da vam pomogne da se s time i sretnete."

* * *

"Ako dovoljno dugo to činite, spoznaćete da nema ničega izvan vašeg vidokruga, jer kada se sinhronizujete sa svojom pravom željom, što znači da je izvor s vama u toj želji, u odsustvu otpora, sve je moguće."

* * *

"Moćni ste stvaraoci. Ne suočavate se vi s realnošću. Vi stvarate realnost."

(Izdavač: Leo commerce, Beograd, 2015. godina)

Biografija - Ester i Džeri Hiks (Abrahamova učenja)

Ester i Džeri Hiks (Abrahamova učenja)Ako želite da promenite svoj svet, morate promeniti način razmišljanja. U ovoj izuzetnoj knjizi, Ester i Džeri Hiks u glavnim crtama obrazlažu tajnu koja se krije iza zakona privlačenja. Jasno objašnjavaju kako da usredsredite energiju i ostvarite vidljivo blagostanje.

Naučite da ostvarite izobilje tako što ćete:

- usredsrediti se na ono što želite u životu, a ne na ono što nemate;

- videti sebe kao bogatu, a ne siromašnu osobu;

- zamišljati sebe kako uživate u nekom predmetu ili životnom stilu o kojima maštate – videti sebe kako se zabavljate živeći baš u toj kući ili vozeći baš ta kola.

Abrahamove moćne tehnike naučiće vas šta je pravo blagostanje i omogućiće vam da koristite zakon privlačenja za unošenje ove energije u vlastiti život.

Za sve ima dovoljno. Najvažnije je da svako od vas to uvidi i poželi... i onda ćete to i privući. Pošto sada posedujete moć da privučete sve što poželite, potvrdite da novac lako pristiže i da imate neograničenu zalihu izobilja i blagostanja.

Za više informacija posetite:

http://www.abraham-hicks.com/lawofattractionsource/index.php

https://www.facebook.com/Abraham.Hicks

https://twitter.com/AbrahamHicks

https://www.instagram.com/abrahamhickspublications/

https://www.youtube.com/user/AbrahamHicks

Pretraga