AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Emocionalna sloboda

Dr Džudit Orlov

"Vaš život je prepun mogućnosti da upoznate emocionalnu slobodu: svaki uspeh, slom, gubitak i napor. Način na koji prolazite kroz te kapije određuje koliko ćete biti slobodni."

* * *

"Ono kroz šta prolazite – kroz šta svi prolazimo – ima drugu svrhu. Imperativ emocionalne slobode jeste uvek da se ljubav koja je u nama razvija."

* * *

"Suočiti se s osećanjima predstavlja hrabar čin duhovne promene."

* * *

"Ako potražite u sebi, postoji neprobojna formula za oslobađanje: osmelite se da nastavite da širite svoju dušu čak i ako ste bili ranjeni patnjom ili razočaranjem. Nijedan napor nikad nije protraćen."

* * *

"Nije važno šta ste iskusili, uvek postoji nada za promenu i ozdravljenje. Čudo je nadohvat ruke. Ne plašite se da ga poželite."

* * *

"Cilj emocionalne slobode je ravnoteža. Važno je da postanete pažljivija, svesnija osoba. Drugi cilj jeste da vas ponovo spoji s vašom životnom suštinom, koja raste kad nije smrvljena stresom i pesimizmom."

* * *

"Emocionalna sloboda je povratak sopstvenoj duši i sposobnostima. Ona uvažava izvorno, ne pokorava se nečijem tuđem mišljenju šta treba da osećamo ili kakvi da budemo."

* * *

"Ako hoćete da budete slobodni, to morate da budete iznutra. Ključni momenat emocionalne slobode jeste kad počnete da postajete svesniji ko ste i kakve su vam motivacije."

* * *

"Naglašavam: emocionalna reakcija u nekoj situaciji je pitanje izbora – a ti sabrani izbori mogu da povećaju ili smanje vaše šanse za ozdravljenje. Imajući na umu fizičke posledice emocija, obazrivije ćete reagovati na njih."

* * *

"Postoje dva biološka scenarija koja želim da zapamtite: (1) kako vam emocionalni stres iscrpljuje telo i (2) kako spokoj obnavlja vaše telo."

* * *

"Da biste pronašli spokoj, morate da budete aktivni. Shvatite: kad stres počne da vas obuzima, spokoj je nešto što morate da osvojite."

* * *

"Biološki sastav emocionalne slobode zavisi od toga da endorfin kola vašim sistemom i isključuje hormone stresa. Kako se to postiže? Smehom, vežbama, meditacijom i činjenjem svega što vas čini voljenim. Počnite da osećate malo više spokoja svakog dana."

* * *

"Osećanje slobode nas postepeno obuzima kad smo smireni. Meditacija je kamen temeljac svih tehnika smirivanja."

* * *

"Predstavljam emocije kao put ka duhovnom buđenju, put da doprete do svetlosti u sebi. Svaka emocija igra posebnu ulogu."

* * *

"Saosećanje je veliki transformator, sebe i sveta oko sebe. Nije važno kako stvari izgledaju, vaše saosećanje neće otići u vetar."

* * *

"Želim da o emocijama mislite u smislu suptilne energije, "vajba", proizašlog iz vas i bližnjih, jednom intimnom osećanju. Suptilna energija je svuda oko nas, ali nije vidljiva."

* * *

"Sloboda znači odlučiti šta hoćemo da budemo."

* * *

"Samospoznaja je jedna od najdelotvornijih mudrosti koja osvetljava ko ste i ko možete da budete."

* * *

"Najvažniji odnos koji ćete imati jeste odnos sa samim sobom. Ako je dobar, bićete sposobni za plodne odnose i s drugima."

* * *

"Temeljni zakon emocionalne energije jeste da privlačimo sebi slične. Strah privlači strah, a hrabrost privlači hrabrost. Ako hoćete da vas obuzme pozitivnost, treba i da je proizvodite."

* * *

"Strpljenje ne znači pasivnost ili pokornost, nego snagu. Ono je energični, emocionalni model čekanja, posmatranja i pravovremenog reagovanja."

* * *

"Strpljenje se ne događa. Morate promišljeno da ga isplanirate."

* * *

"Nameran izbor da odložimo trenutno zadovoljstvo i razvijemo strpljenje, pomoći će vam da ostvarite emocionalnu slobodu."

* * *

"Strpljenje je privlačno i prenosno. Ako ga vi ispoljavate, i drugi će."

* * *

"Ne odustajte suviše brzo od drugih i, iznad svega, nikad ne odustajte od sebe."

* * *

"Sada, evo prave tajne za lepotu: strpljenje čini vašu pojavu i energiju blistavijom, nežnijom, pristupačnijom."

* * *

"U komnikaciji, strpljenje je vredna emocionalna osobina."

* * *

"Greške su neminovne. Napravićete ih. I ostali takođe. Biti slobodan znači dati veliki prostor za razvijanje. Umesto da kažnjavate ljude kad su slabi, bolje im pomozite da budu bolji ako mogu. Takođe, stavite svoj ego na stranu i izvinite se ako reagujete pogrešno, koliko god bilo bolno."

* * *

"Biti slobodan znači preživeti odbijanja, mala i velika, a ne okrenuti se protiv sebe ili dozvoliti im da vas ona određuju."

* * *

"Ipak, da ponovimo: ljubavna veza nas nikada neće napraviti celim. Pre će nam omogućiti da bolje iskusimo sopstvenu celovitost. Samo iz te perspektive moći ćemo da se emocionalno ostvarimo."

* * *

"Da biste bili slobodniji, uvek smanjujte negativnost. Dakle, umesto da naglasite, minimizirajte problem."

* * *

"Emotivna sloboda uključuje koncentrisanje na vaše pozitivne osobine i na ono na čemu treba da budete zahvalni, a ne da postanete "perfekcionistički Gestapo". Pucajte na najbolje, ali prema sebi i prema drugima pokažite malo milosti."

* * *

"Lekcija za depresiju je stalna nada, verovanje u sposobnost da se izdignete iznad mraka, unutrašnjeg ili spoljnog, čak i kad se proširi – i nikad se ne predati. Da bismo pronašli nadu, moramo da se borimo, naročito kad nam se to čini iznad naših snaga."

* * *

"U okviru emocionalne slobode, nada je iskrena želja da se popravi vaša, tuđa ili svetska situacija – a nikad da se vidi kako neko pada i "dobija ono što zaslužuje". Ona sadrži sposobnost da se ostvare dobre stvari, a loše da prođu. Nada je ključni sastojak za postizanje uspeha, bilo da je u pitanju posao, ženidba ili zdravlje."

* * *

"Skromnost je način života. Pronađite sveto samopoštovanje u malim, umnim činovima i ljubavi koju dajete svetu. Ne zadržavajte dah iščekujući da se dese velike stvari koje će uliti kvalitet."

* * *

"Saosećanje definišem kao ljudsku sposobnost da saoseća s vašom ili tuđom mukom, manom, željom, što može da vas podstakne da pomognete drugima u nuždi. To je oblik bezuslovne ljubavi, tako slatke da može da istopi unutrašnji bes."

* * *

"Budite saosećajni s ljudima i koje poznajete i koje ne poznajete. Svi smo mi sveti. Svi smo mi čežnjivo lepi. Intuicija nam omogućava da prepoznamo našu lepotu."

* * *

"Emocionalna sloboda je pokret unutrašnjeg mira koji je rođen iz svakog od nas, a zatim se raširio u svet. Početak ste uvek vi. Što više uživate u miru, ta energija sve više se širi prema svima."

* * *

"Emocionalna sloboda podstiče promenu prema dobroti. Ona nam dozvoljava da iskusimo unutrašnji mir kako bi spoljašnji mir napredovao."

* * *

"Sadašnjost budućnost čini svetlom, zato učinite svoju sadašnjost što je moguće svetlijom."

* * *

"Širite dobrotu kuda god se krećete. Svakog dana kreirate sopstvenu karmu – dobru ili lošu, to je na vama. Naša veza jednih s drugima, naša veza sa svetom obasjava viziju celine. Stvorite u sebi prostor gde mogu da borave intuicija i ljubav."

(Izdavač: Stylos, Novi Sad, 2012. godina)

Biografija - Dr Džudit Orlov

Dr Džudit OrlovDr Džudit Orlov, pionir na polju energetske psihijatrije osmislila je način kako da vam pomogne kada se osećate iscrpljeno i smoždeno a ne spašavaju vas dobra noć sna, neki lep izlazak ili mirno veče kod kuće.

Emocionalna sloboda je značajan priručnik za sve koji veruju da ih čekaju šanse koje još nisu iskoristili. Dr Džudit Orlov je plemenit i dobronameran stručnjak čija mudrost može da vas povede u dubok i ispunjen život.

Ako želite bogatiji i istinitiji život, bolje shvatanje sebe i svojih osećanja, ova knjiga će vam pružiti odgovore, društvo i, što je najvažnije od svega, razumevanje i iskrenost izuzetnog učitelja. Ova knjiga je spas za ljude pod stresom, napete, frustrirane, ili one koji ne mogu da isključe mozak. Ako žudite za srećom, obradujte sebe i pročitajte je!

Za više informacija posetite:

http://www.drjudithorloff.com/

Pretraga