AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Pretraga

Biografija - Dipak Čopra

Dipak ČopraDipak Čopra je napisao više od pedeset knjiga koje su prevedene na više od trideset pet jezika, uključujući brojne bestselere prema oceni Njujork tajmsa, kako iz oblasti beletristike, tako i iz oblasti popularne nauke.

Ako je iko poslednjih decenija imao veliki uticaj na holističku medicinu, onda to mora biti doktor Dipak Čopra. Britanski Gardijan naziva ga „rok zvezdom nove spiritualnosti“, američki Tajm „pesnikom-prorokom alternativne medicine“, a izgleda da su njegove knjige čitali svi, od Opre do Dalaj-lame.

Dipak Čopra (1946) doktor je i pisac školovan u Indiji i SAD-u koji uglavnom piše o spiritualnosti i temama iz mind body holističke medicine. Na njega su uticala, po njegovom priznanju, učenja Vedanta i Bhagavad Gita, kao i Jiddu Krishnamurti, i oblast kvantne fizike.

Njegove knjige uvek su u vrhu bestselera, a napisao ih je više od pedeset: Sedam duhovnih zakona uspeha, Telo i duh, Reka večnosti, Kvantno izlečenje, Knjiga tajni, Put čarobnjaka, Put do ljubavi, Stvaranje zdravlja...

Dr Čopra je direktor obrazovnih programa u svom centru The Chopra Center for Well Being i predsednik i suosnivač Chopra Center for Wellbeing u Karlsbadu, u Kaliforniji. Lista njegovih ostvarenja i angažovanja je zapanjujuća i dugačka: predsednik je Alijanse za novo čovečanstvo (Alliance for a New Humanity), viši je naučnik istraživačkog centra Gallup, redovno organizuje „Dušu liderstva“ (Soul of Leadership), kurs mentorstva za korporativne i političke lidere, i redovan je predavač širom sveta, na konferencijama, dobrotvornim večerama, vrhunskim univerzitetima poput Harvarda i Stenforda…

Kroz svoj rad govori o bitnoj vezi između tela, uma, duha i lečenja. Kako kaže, njegova misija je da spoji tehnološka čuda Zapada sa mudrošću Istoka.

Za više informacija posetite:

www.DeepakChopra.com

https://www.facebook.com/DeepakChopra

https://twitter.com/DeepakChopra

https://www.youtube.com/user/thechoprawell